gyertyaöntés

Illatos gyertyaöntés egyszerűen


Az ősz és a tél kétségtelenül az a bizonyos időszak, amikor a leggyakrabban gyújtunk illatgyertyát. Sajnos, a kézműves gyertyák a termék presztízse és a kézzel készített munka miatt nagyon drágák. Léteznek paraffin gyertyák is, amelyek kicsit tovább égnek és sokkal kedvezőbb az árúk. Sajnos mindennek két oldala van. Egy paraffingyertya hosszabb ideig használva káros lehet. Szerencsére a gyertyaöntés odahaza is egyszerűen elvégezhető.

A saját gyertya elkészítéséhez pedig csupán néhány alapvető termékre lesz szüksége: egy üvegedényre, pamutszálra a kanóchoz, viaszra, a kedvenc illóolajunkra és kétoldalas ragasztószalagra. Még csak izgulni sem kell a sikerért, mert a gyertyaöntés nagyon könnyű. Vegyünk egy tetszőleges edényt és a kétoldalas ragasztószalaggal rögzítsük a pamut kanócot az aljára. A fonalat vágjuk le úgy, hogy egy kicsit kiálljon az edény fölé. Most már csak a viaszt kell megolvasztani, majd beleönteni a kanóccal ellátott edénybe. Ekkor hozzáadhatjuk a választott illóolajat is, körülbelül 10 cseppet és kész is a gyertyaöntés.
Tovább

bérautó Budapest 

Kisegít a bajban a bérautó Budapest városában


Gyakran előfordul, hogy az autójavítás ideje elhúzódik és ilyenkor sokan valamelyik barátjuktól vagy családtagjuktól kérnek kölcsön egy járművet, ha nagy szükségük van rá. De ez nem a legjobb megoldás, mivel mindig akkor történik baj, amikor nem a saját kocsinkkal vagyunk, tehát marad a bérautó Budapest területén lévő cégtől.

A vállalkozással felvehetjük a kapcsolatot a bereljolcsoautot.hu weboldalon keresztül. A legjobb megoldást kínálja a cég, ha el akarjuk kerülni a tömegközlekedéssel történő utazást.
Tovább

műanyag csúszda

Kicsi gyerekeknek műanyag csúszda


Nincs is annál fontosabb, főleg a mai modern, a mozgás szempontjából visszavetett társadalomban, minthogy már egészen kicsi korukban minél jobban rászoktassunk a gyerkőceinket a kint létre és az aktív tevékenységekre. Persze ők kimennek maguktól is néha, de a felnőttek tudnak nekik változatosságot teremteni, illetve ők tudják egyik, majd másik lehetőség felé terelni a lurkókat. Egy műanyag csúszda tökéletes választás lehet, mert tavasztól őszig kültéren, a hidegebb időkben pedig, egy nagyobb gyerekszobában is használható.

Nem is gondolnánk, hogy ilyen egyszerű kellék mennyire hasznos a gyerkőc fejlődése szempontjából. Az apró lábacskáival felmászik az összesen 2 db lépcsőfokon, majd csúszik néhány tizedmásodpercig. Egyszerű, mint a faék. Igen ám, csakhogy egy pici gyerek egyensúlyérzéke, térlátása messze nem olyan fejlett, mint a felnőtteké.
Tovább

Egyre erősebbek a gamer számítógépek


Gamer számítógép

Az informatika komolyan szerteágazott, most már valószínűleg nincs is egyetlen ipari ágazat, ahol valamilyen szinten ne használnák előnyeit. Az ipar óriási nagy pénzeket fektet az informatikai kutatásokba, de mégis az egyik legnagyobb igény a játékiparban van a nagy teljesítményű számítógépekre.

A gamer számítógép szuper alkatrészekből áll. Ezek a szupergépek főleg a videokártyákra igényesek, de a memória és a tárhely sem elegendő soha. Mire is kell ez az óriási teljesítmény?
Tovább

A bowling is megmozgatja az izmokat


Azok, akik szeretnek mozogni, sportolni és társaságba járni, gyakran nem találják a helyüket, amikor beköszönt a tél és már nem lehet annyi időt a szabadban tölteni. Nekik ideális megoldás a bowling, ami ugyan fedett helyen játszható, nem a szabadban, de kiválóan megmozgatja az izmokat. Mivel csoportosan is lehet játszani, így a társaságról sem kell lemondani.

Hazánkban a bowling a 90-es évek elején jelent meg, de szülőhazájában, az Amerikai Egyesült Államokban ennél jóval régebbre nyúlik vissza a játék története. Nálunk luxusszállodákban épültek először olyan pályák, ahol ki lehetett próbálni a bábujátékot, ami sok dologban hasonlít, az itthon is nagy múlttal rendelkező tekére, de azért eltérések vannak bőven.
Tovább

Várnak ránk a világ csodái!


Belegondoltunk-e már abba, hogy az a másodperc, amely alatt átváltunk a televízión egyik csatornáról a másikra, egy kolibri 200 szárnycsapást is képes végezni? A világ csodái azok az érdekes helyek, de akár állatok is, amelyek káprázattal töltik el az embereket.

A természet kínálta lélegzetelállító vízesések, égig nyúló hegyek, végtelen sivatagok tanúskodnak bolygónk páratlan gyönyörűségéről. Ugyanakkor tagadhatatlan, hogy a természet szépségei mellet, az emberiség számtalan olyan építménnyel gazdagította bolygónkat, amelyek világszerte híressé és nevezetessé váltak, de nem érdemtelenül, hiszen varázslatos küllemük rászolgált a társadalom megdöbbenésére.

Tovább