gyertyaöntés

Illatos gyertyaöntés egyszerűen


Az ősz és a tél kétségtelenül az a bizonyos időszak, amikor a leggyakrabban gyújtunk illatgyertyát. Sajnos, a kézműves gyertyák a termék presztízse és a kézzel készített munka miatt nagyon drágák. Léteznek paraffin gyertyák is, amelyek kicsit tovább égnek és sokkal kedvezőbb az árúk. Sajnos mindennek két oldala van. Egy paraffingyertya hosszabb ideig használva káros lehet. Szerencsére a gyertyaöntés odahaza is egyszerűen elvégezhető.

A saját gyertya elkészítéséhez pedig csupán néhány alapvető termékre lesz szüksége: egy üvegedényre, pamutszálra a kanóchoz, viaszra, a kedvenc illóolajunkra és kétoldalas ragasztószalagra. Még csak izgulni sem kell a sikerért, mert a gyertyaöntés nagyon könnyű. Vegyünk egy tetszőleges edényt és a kétoldalas ragasztószalaggal rögzítsük a pamut kanócot az aljára. A fonalat vágjuk le úgy, hogy egy kicsit kiálljon az edény fölé. Most már csak a viaszt kell megolvasztani, majd beleönteni a kanóccal ellátott edénybe. Ekkor hozzáadhatjuk a választott illóolajat is, körülbelül 10 cseppet és kész is a gyertyaöntés.

Gyertyaöntés házilag méhviasz használatával

Az üzletek rákkeltő paraffin gyertyákkal halmoznak el minket amelyek bár sokáig égnek, nemcsak az emberi szervezetre, hanem a környezetre is ártalmasak. A természetes illatgyertyák azért jelentek meg, hogy kielégítsék az igényeket. A trend erősnek bizonyult, ezért az árak magasak. Mivel már tudjuk, hogyan megy végbe a gyertyaöntés házilag, csak arra kell választ kapnunk, milyen viaszt válasszunk? A különbség különösen azoknak fontos, akiknek nem közömbös a környezetük. Sajnos a szójaviasz, bár növényi olajokból származik, egyáltalán nem környezetbarát.

A világ számos részén megtalálható és a kereslet olyan nagy, hogy fákat és egész dzsungeleket vágnak ki illegálisan e növényekért. Ezért, ha a gyertyaöntés házilag történik, az egyik legjobb alternatíva a méhviasz. Teljesen természetes módon állítják elő a méhek és nem az emberek. A használatuk egészségügyi előnyökkel jár, egyáltalán nem ártalmas, ráadásul a gyertya égési folyamata hosszabb ideig tart. A gyertyaöntés házilag méhviasz használatával egy környezetbarát hobbi lehet.