konténer kórház

Konténer kórház, a világjárvány egyik hazai hozadéka


Minden bizonnyal nincs ma olyan ember, aki legalább a híreken keresztül ne kapott volna szélesebb képet a koronavírusról és a jelenleg kialakult helyzetről. Ennek kapcsán épülhetett meg egyik megoldásként a konténer kórház, ami nemcsak idehaza, hanem európai szinten is igazán figyelemre méltó létesítmény lett.

Mindössze egyetlen hét leforgása alatt készült a végleges járványkórház, ami 230 konténerből lett összeállítva. Nagyjából 150 férőhellyel rendelkezik. Kimagaslónak mondható az a precizitás és munkatempó, aminek köszönhetően a konténer kórház létrejött.
Tovább

erdei szállás

Erdei szállás kellemes extrákkal


Az Északi-középhegység hatalmas és változatos. Az egyik legszebb része a Mátra, ahol hegyek, patakok és erdők is vannak. Egy itt található erdei szállás maga a földi paradicsom, ahol nyáron kerékpározni lehet, télen pedig tele van lelkes síelőkkel. Mátraszentlászló megközelítőleg 800 méteres tengerszint feletti magasságban található és az éghajlata miatt népszerű üdülőhelynek számít.

Mindez az optimális hőmérsékleti viszonyoknak tudható be, hiszen nyáron nagyon enyhe napsütés és kellemes hűvös van itt, télen pedig sok hó és gyenge fagyok. De ezek korántsem mind a Mátraszentlászlón található erdei szállások előnyei, mivel nem beszéltünk még a szálláshelyek és az étkezések megfizethető árairól, valamint az összes kirándulási és szórakozási lehetőségről.
Tovább

Primigi gyerekcipő

Miért érdemes a Primigi gyerekcipőt választani?


Egy új élet érkezése a családba valóságos csoda, amit mindenki nagy örömmel fogad. Egy magatehetetlen kisded még rengeteg figyelmet és törődést igényel, de ez még csak a kezdet. Amikor már elkezd mászni, majd pedig lábra áll a lurkó, akkor kezdődnek csak el igazán a bajok. Megéri időben felkészülni erre az időszakra a Primigi gyerekcipő beszerzésével. Eleinte még nem jelent problémát a megfelelő méret kiválasztása, mert bátran lehet nagyobbat vásárolni, hiszen úgyis belenőnek az apró lábak. Inkább az fog gondot jelenteni, hogy gyorsan kinövi az adott lábbelit a csöppség.

A Primigi gyerekcipő kialakításánál a tervezők nagyon odafigyeltek azokra a részletekre, amelyek arra vonatkoznak, hogy ne korlátozzák a lábakat a növekedésben. Ez kulcsfontosságú tényező, különben könnyedén deformálódások, alakulhatnak ki. A Primigi gyerekcipő pontosan ezért könnyűszerkezetű, de mégis megfelelő tartást biztosít. A tökéletes arányt eltalálni elég nehéz, de a készítők pontosan ezért kitettek magukért. Biztosított a jó szellőzés, de azért a vízáteresztő képesség minél inkább való mérséklése sem maradt el.
Tovább

beton lábazati elem

Fontos kiegészítő a beton lábazati elem


A telekhatár pontos bejelölése érdekében fontos, hogy jól látható kerítés kerüljön telepítésre. A régi időkben ez még nem volt ennyire népszerű metódus, ugyanis a szomszédok mindenféle jelölés nélkül is tiszteletben tartották a másik tulajdonát. Legfeljebb élő sövény volt telepítve, aminek csak jelzésértéke volt, de semmilyen komolyabb mechanikai funkciója. Ezzel szemben, a beton lábazati elem és az ahhoz csatlakozó masszív rácsszerkezet már teljesen másféle hangulatot kelt. Sajnos erre több szempontból is szükség lehet.

Az egyik, hogy távol tartsuk az illetéktelen behatolókat az értékeinktől vagy éppen a házi kedvenceinket tudjuk biztonságban az udvaron. A beton lábazati elem masszív alapot biztosít és gondoskodik róla, hogy biztosan ne szökjenek ki a jószágok az utcára. A telepítése nagyon egyszerű és utólagosan is megoldható némi földmunka elvégzésével. A keritesrendszerek.hu többféle kivitel között válogathatunk, valamint kaphatóak összekötő egységek, amelyek a beton lábazati elem stabil összefogatását biztosítja. A stílusos megjelenés sokat tud emelni a kerítés küllemén.
Tovább

gyékény kerítés

Gyékény kerítés minden természetkedvelőnek


Az otthon általában egyet jelent a biztonsággal és a nyugalommal. Ennek megteremtéséhez azonban több tényezőnek is egyeznie kell. A gyékény kerítés kiváló megoldás lehet minden olyan lakás- vagy háztulajdonosnak, akik a természetesség megrögzött hívei. Fő feladata átláthatatlanná tenni a kerítést, mindezt úgy, hogy közben az épület stílusát megőrzi. Előnyei közé tartozik az időjárásálló tulajdonság, könnyű és praktikus felszerelés, valamint a látvány.

A nagyobb szél ellen is remekül szuperál, így azért sem kell a továbbiakban aggodalmaskodni. A gyékény kerítés alkalmas szinte bármilyen hangulatú otthon még szebbé és barátságosabbá varázslására, igazán rövid idő alatt. A napsugárzást is megszűri. Akár háziállatok mellé is okos választás, mivel látványában a természetet sugallja. Egy gyékény kerítés igazán kortalan, hiszen bárki házának megfelelő dísze és persze védőeleme lehet. Mediterrán, modern, antik, városias, csak néhány azokból az arculatokból, amelyeket feldobhat a megjelenésével.
Tovább

enzimes peeling

Mit jelent az enzimes peeling?


A megfelelő kozmetikai kezelések nagyon fontosak minden hölgy életében, hiszen mindannyian kifogástalan megjelenést szeretnénk és ily módon el is érhetjük azt. Ezek első lépése általában az arcon lévő szennyeződések eltávolítása, a második a bőrradír, ezután pedig az elhalt hámsejtek eltávolítása. Az enzimes peeling a legjobb metódus erre a célra, amit főképpen az érzékeny bőrűeknek szokták ajánlani a szakemberek. Úgy zajlik az eljárás, hogy a kozmetikus felviszi az arcra a krémet, maszkot vagy ampullát, ami feloldja az elhalt hámsejteket, valamint az ezek között található proteinkötéseket.

Amikor az enzimes peeling hatóideje lejár, akkor letörli a felvitt anyagot az arcról. A hatóanyagok remekül fel tudnak szívódni, ezáltal felfrissül és üdébb lesz a bőr. A műveletet tanácsos hetente egyszer megismételni, mert amennyiben ezt elhanyagoljuk, akkor hiába krémezzük a bőrünket, nem lesz képes hatékonyan befogadni azt. Az enzimes peeling kezelés kérhető a kozmetikabudafok.hu honlapon keresztül a szakembertől.
Tovább

milyen használt autót vegyek

Miként dönthető el milyen használt autót vegyek?


Nagy öröm egy ember életében, amikor végre sikerül megkapnia a jogosítványt és hivatalosan is sofőrként ülhet az autóba. Természetesen a legtöbb esetben ilyenkor még hátra van a jármű beszerzése, mielőtt kezdetét vehetné az önfeledt száguldozás. Jogos kérdésként merül fel a legtöbbekben, hogy milyen használt autót vegyek?
Tovább

antemed

Bőrproblémákban segít az Antemed szakorvosa


Önnek vagy egyik családtagjának bőrgyógyászati jellegű problémája van? Ne kenje, orvosolja mindenféle drága, de hatástalan termékkel, hanem keresse az Antemed szakemberét! Őt online is kereshetjük, ezért, ha nem akarunk a jelenlegi helyzetben rendelőkbe járni vagy nem tudunk eljutni oda, akkor is szakszerű segítséget kaphatunk. Dr. Nyirkos Péter bőrgyógyász-kozmetológus mintegy 37 éve foglalkozik bőr-, haj-, köröm- és bizonyos nyálkahártya betegségekkel.

Remek hír az is, hogy a szakember gyermek és felnőtt páciensekkel egyaránt foglalkozik. Az Antemed orvosának a fő szakterületei a kamasz- és felnőttkori pattanások, pikkelysömör, anyajegyek, bőrdaganatok, valamint ekcémás tünetek. Ha valaki online kívánja igénybe venni az Antemed doktorának a szakértelmét, az diagnózist és terápiás javaslatot kap a mobiltelefonos applikáció segítségével beküldött képek alapján, mindössze 2 napos leletezést követően. Nem szabad halogatni a kapcsolatfelvételt, hiszen semmilyen kellemetlenséggel sem jár.
Tovább

kipufogó klinika

Mi mindenben tud segíteni a kipufogó klinika?


A kipufogó javítását, cseréjét otthon nem lehet elvégezni, még akkor sem, ha a tulajdonos úgy gondolja, hogy rendelkezik a szükséges szakértelemmel és eszközökkel. A teljes siker érdekében ajánlott a kipufogó klinika mellett dönteni. Itt minden adott ahhoz, hogy a lehető leggyorsabban ismét működőképes legyen a verda.

A Szerviz16 csapata először is a szükséges alkatrész beszerzését végzi el. Amikor az megérkezett, akkor jöhet a valódi munka. A járgányt a modern emelőkkel felemelik és lebiztosítják. Ezt követően a kipufogó rendszert a szükséges csatlakozási pontnál megbontják.
Tovább

kismama kabát

Már ilyen darabok közül is válogathat egy kismama kabát webáruházban


A téli szezonban a kismamáknak elég nehéz megtalálniuk azokat a ruhadarabokat, amelyek tökéletesen eltakarják és védik a hidegtől a növekvő pocakjukat. Legalább egy kényelmes és meleg kabátra minden gyermeket váró hölgynek szüksége van, bár a legtöbben nem tudják, hogy honnan szerezhetnék be. A hideg évszakok alatt különösen jól tud jönni a várandós nőknek egy ilyen kismama kabát. A bboom.hu online szaküzlet gazdag felhozatalában biztosan Ön is találni fog olyan darabot, amit tökéletesnek tart a hideg időkre.

Minden áldott állapotban lévő személynek fontos a megjelenés és a kényelem, amit a webáruház üzemeltetői is tudnak, ezért a termékpalettát úgy állították össze, hogy mindenféle stílusnak megfelelő darabok szerepeljenek benne. Lehet választani az elegáns szövet- vagy sportosabb soft shell kabátok közül, de ugyanakkor szóba jöhet egy pufi vagy szőrme darab is. Kapucnis példányok szintén vannak a felhozatalban, tehát akik ezt a fajtát kedvelik, azok is megtalálják az ízlésükhöz passzolót
Tovább