Egyre erősebbek a gamer számítógépek


Gamer számítógép

Az informatika komolyan szerteágazott, most már valószínűleg nincs is egyetlen ipari ágazat, ahol valamilyen szinten ne használnák előnyeit. Az ipar óriási nagy pénzeket fektet az informatikai kutatásokba, de mégis az egyik legnagyobb igény a játékiparban van a nagy teljesítményű számítógépekre.

A gamer számítógép szuper alkatrészekből áll. Ezek a szupergépek főleg a videokártyákra igényesek, de a memória és a tárhely sem elegendő soha. Mire is kell ez az óriási teljesítmény?

A virtuális játékok lejátszása különleges feltételeket igényel a számítógép részéről. A mély felbontású, 3D képek csak speciális képességű gamer számítógép által biztosított feltételek között üzemelnek folytonosan. Ha a gamer számítógép nem elég erős videokártyával rendelkezik, vagy a memóriája kevés, akkor a játék akadozva, szakadozva működik, ami élvezhetetlenné teszi az élményt. Az egyre fejlettebb, valósághűebb virtuális játékok miatt egyre fejlettebb videokártyákat dobnak piacra. Így az informatikai játékipar adja a legnagyobb löketet a fejlesztésre.