A bowling is megmozgatja az izmokat


Azok, akik szeretnek mozogni, sportolni és társaságba járni, gyakran nem találják a helyüket, amikor beköszönt a tél és már nem lehet annyi időt a szabadban tölteni. Nekik ideális megoldás a bowling, ami ugyan fedett helyen játszható, nem a szabadban, de kiválóan megmozgatja az izmokat. Mivel csoportosan is lehet játszani, így a társaságról sem kell lemondani.

Hazánkban a bowling a 90-es évek elején jelent meg, de szülőhazájában, az Amerikai Egyesült Államokban ennél jóval régebbre nyúlik vissza a játék története. Nálunk luxusszállodákban épültek először olyan pályák, ahol ki lehetett próbálni a bábujátékot, ami sok dologban hasonlít, az itthon is nagy múlttal rendelkező tekére, de azért eltérések vannak bőven.

Ma már annyira népszerű lett a bowling idehaza, hogy kikerült a luxusszállodákból és országszerte rengeteg pálya üzemel, ahol megfelelő körülmények között várják a játékosokat. Ezek a pályák bátran nevezhetőek szórakoztató centrumoknak is, hiszen némelyikben mozi is található, mások játszóházzal rendelkeznek, ahol a gyermekek szórakozhatnak, amíg a felnőttek sportolnak.

Étterem és bár is található mindegyik bowling pálya mellett. A játékhoz 10 bábura és egy golyóra van szükség. A bábuk szabvány szerint készülnek, így minden esetben egységes méretűek és a súlyuk is azonos. A golyók szintén szabványosak, bár itt csak egy súly tartomány van meghatározva, amin belül változhat. Sokan szeretnek saját golyóval játszani, amit már megszoktak. Erre is lehetőség van minden bowling pályán.