Google keresőoptimalizálás

Mi az a keresőmarketing? Mik az előnyei?


Jóformán bármilyen vállalkozás hatékonyságának növelése a cél, az online jelenlét kulcsfontosságú tényező ebből a szempontból. Az internet világában elképzelhetetlen a forgalom növelése anélkül, hogy megfelelő marketing stratégia kidolgozása és megvalósítása szóba jöhetne. A közösségi média ebből a szempontból remek kiinduló alapnak számít, de a komolyabb és tartós eredmények más módon érhetőek el. Szinte minden cégnek szüksége van hosszú távon Google keresőoptimalizálásra.

Ez az eljárás nem az aktuális hirdetésekre épít, hanem igyekszik a weboldal profilját előre hozni. Amikor beírsz egy adott kulcsszót a keresőmotorba, amilyen a Google, akkor első körben hirdetéseket kapsz, majd pedig sorjáznak a találatok. A cél, hogy ezek között a honlapod minél előkelőbb helyett kapjon. A statisztikák egyértelműen kimutatták, miszerint az első 1-2 oldalnál tovább nem igazán kutatnak a vevők, tehát, ha nem vagy benne legalább a top 10-ben, akkor esélyed sem lesz arra, hogy a forgalmadat növeld.

A keresőoptimalizálás itt jön képbe. A cél, hogy releváns linkekkel és kulcsszavakkal növeljük a találatot. Ehhez viszont tartalomra, szövegírásra van szükség, amelyek kihelyezhetők más felületekre. Az eredi elképzelés az volt, hogy adott termékek megvétele után, azok minőségéről maguk a felhasználók írnak dicsérő jellegű cikkeket, például a saját blog oldalukon, majd ezt mások elolvasva kattintanak, ezzel javítva a keresés arányát. A SEO voltaképpen ugyanezt teszi, csak megrendelésre.

A keresőmarketing azonban ad a részletekre, mivel a motorok az oldalak felépítését ugyanúgy elemzik. Több paraméternek kell megfelelniük ahhoz, hogy a rangsorolás jobb legyen. Ez a folyamat nem gyors, viszont stabilitást adhat. A kulcsa a folyamatosság. Mivel más cégek is élnek vele, így ha célod, hogy megőrizd a helyedet, úgy havi szinten kell költened a szolgáltatásra, különben a konkurensek gyorsan eléd kerülhetnek. A marketingtanacsado.hu weboldalon minden részletet megtalálsz erre vonatkozóan, majd pedig a segítségünkkel az üzletedet egy magasabb szintre emelheted.