kötelező biztosítás

Kötelező biztosítási díjak 2022-ben: hogyan érdemes tájékozódni?


Lehet, hogy egyeseknek meglepő az a tény, miszerint a kötelező biztosítási tarifák eltérőek lehetnek a biztosítótársaságok esetében, a legalacsonyabb és a legmagasabb díj között akár 100% különbség is előfordulhat. Nem egyszerű tehát megtalálni a lehető legolcsóbb változatot, ezért érdemes használható támogatást igénybe venni. Egy online is elérhető kötelező biztosítás árlista segítségével sokkal egyszerűbb tájékozódni.

Mivel a Biztoshely biztosítási portálnak az ügyfelek érdekei a legelsők, az oldalukon működtetnek egy kötelező biztosítás kalkulátort, aminek használatával teljesen átlátható az árlista és online, azonnal össze tudjuk hasonlítani az árakat. Bár a kötelező biztosítás tekintetében az autótulajdonosoknak az összes szempont közül első a díj, azért érdemes megismerni az egyes társaságok szerződéses feltételeit is, mielőtt véglegesen döntenénk valamelyik termék mellett.

Nagy jelentősége van ennek, hiszen ha megkötjük a szerződést, akkor minket is kötelez az aláírás, vagyis ezt követően nem módosíthatjuk az elhatározásunkat 1 évig, még akkor sem, ha időközben rájövünk, hogy nem kötöttünk előnyös kontraktust. Biztosításváltáskor szem előtt kell tartanunk, hogy az adott váltási időpontokban a biztosítók jóval olcsóbban kínálják termékeiket, mint év közben. Ez a váltási időszak alatt adott nagyarányú kedvezményeknek köszönhető. Azok, akik élnek az év végi váltás lehetőségével, sokkal jobban járnak, mert az év közben kötött szerződésekhez nem kínálnak kedvezményeket a biztosítótársaságok.

Jó esetben az év végi váltással akár 50% díjcsökkenés is elérhető, az évközi szerződésekhez viszonyítva. A biztoshely.hu weboldalon használható kötelező biztosítási díjszámító rendszer szépen megmutatja, hogy melyik társaság mit és mennyiért kínál. A kalkulátor 12 biztosító tarifáját dobja ki, ha pedig helyben, online megkötjük a szerződést, az már önmagában is jókora kedvezményt eredményez. Az internet adta lehetőségnél nincs egyszerűbb, gyorsabb szerződéskötés, sem kényelmesebb mód.