síkfalmetsző

Egyszerűen üzembe állítható a síkfalmetsző


A speciális gépészeti megoldásoknak hála, már sok olyan feladat bízható rá egyedi berendezésekre, amelyek amúgy sok időt vennének igénybe és olykor veszélyesek lennének. A fák metszése a gyümölcsösökben gyakran alapvető feladat. Természetesen nem mindegy, hogy milyen fajtákról van szó és mekkora méretekről. Ami viszont biztos, hogy a síkfalmetsző alapos munkát végez.

Amikor már olyan magasságokat érnek el a csemeték, hogy mindegyikre külön létrával kellene felmászni, akkor érdemesebb a kézi erőt gépire cserélni. A síkfalmetsző szerkezet olyan speciális kiegészítő, amit egyszerűen lehet csatlakoztatni egy traktorra. A fák oldalágait, de adott magasságig a tetejét ugyanúgy esély van megkurtítani.

Voltaképpen egy platformról van szó, ami el van látva éles fűrésztárcsákkal. Ezek a több centiméter átmérővel rendelkező gallyakat pillanatok alatt átvágják. A síkfalmetsző biztosan nem okoz csalódást és jelenlétében a tavaszi munkálatok jelentősen megrövidülnek. A létrát félre lehet tenni és legfeljebb a nyesedékek gyűjtésére kell majd fókuszálni.