izomtömegnövelő

Izomtömegnövelő a hatékony testépítéshez


Az izomtömeg felépítéséhez pozitív kalóriaegyensúlyra van szükség – vagyis többet kell fogyasztanunk, mint amennyit elégetünk. Minden felépíteni kívánt 450 gramm izomhoz körülbelül 2800 kalóriát kell bevinni, ez az izomtömegnövelő alapja. Ez leginkább a megnövekedett fehérjeforgalom támogatására szolgál, ami valószínűleg megemelkedik az edzéssel.

A test legfeljebb körülbelül 227 izomtömeget tud gyártani hetente. Következésképpen, ha további kalóriát fogyaszt, miközben az izomtömegnövelővel próbálkozik, akkor valószínűleg zsírfelesleg is felhalmozódik majd. Naponta 250-500 kalóriával növeljük a kalóriabevitelt! Ha könnyen hízik, próbáljon meg a tartomány alsó határán maradni, ha pedig összességében nehezen hízik, célozza meg a tartomány magasabb végét!

A megfelelő mennyiségű extra kalóriát megtalálni az izomépítéshez és a karcsúság megőrzéshez némi próbálkozást és gyakran hibákat igényel. Bár nem valószínű, hogy steaket vagy csirkemellet eszik az edzőteremben, de egy fehérjeital vagy izomtömegnövelő kiegészítő hasznos lehet edzés előtt, alatt vagy után.