ekcémás baba

Az ekcémás baba tüneteinek enyhítése


A mindössze pár hónapos baba bőrén megjelenő piros, száraz foltok minden szülőnek aggodalomra adnak okot. Az ekcémás baba látványa valóban aggasztó, azonban a kezdeti ijedelem után, mindenképpen a kezelésre kell koncentrálni. A szülők általában keresik a betegség okait.

Ezekért bizonyos élelmiszerek felelősek, de sok esetben nem lehet pontosan meghatározni, hogy mitől alakulnak ki az atópiás dermatitisz tünetei. Első körben javasolt kiiktatni a napi testápolási rutinból az olyan kozmetikumokat, amelyek irritálják, károsítják a bőrt. Az ekcémás baba ugyanis allergiás lehet az oly sok termékben megtalálható illatanyagokra és SLS-származékokra. Mindenképpen csak a legkíméletesebb babakozmetikumokkal szabad kezelni a kicsi bőrét.

A Herbarting termékcsalád bármelyik tagja jó választás az ekcémás baba tüneteinek enyhítésére, mivel egyik termék sem tartalmaz mesterséges alapanyagokat. A fürdetéshez az E-vitaminos babafürdetőt javasolt használni, ezt követően pedig a körömvirágos testápolót és a lanolinos-ligetszépeolajos popsikenőcsöt.