csempevágó

Erre figyeljen, amikor Topex csempevágót használ!


A burkolás egy különálló tudomány, amit egyre többen gyakorolnak. Természetesen nem kell szakképzett profinak lennie egy konyha vagy fürdőszoba, terasz csempézéséhez, de szerencsés, ha van egy kevés gyakorlata ezen a téren, az esetleges hibák elkerülése érdekében. Ugyanakkor, még mielőtt nekilátna a kivitelezésnek, fontos, hogy megfelelő szerszámok legyenek beszerezve. Több dologra is érdemes odafigyelnie amikor csempevágót használ. Ezek az eszközök kimondottan speciálisak, hiszen arra lettek tervezve, hogy az olykor kifejezetten vastag burkolólapokat is könnyedén el tudják szelni.

Tehát egy éles vágórésszel ellátott szerkezetről van szó, ami komoly sérüléseket okozhat, ha nem figyel oda. A méretek egyértelműen meghatározóak, tehát szem előtt kell tartani a pontos műszaki adatokat. Amennyiben kétségei vannak a vásárlás során, ami főként a kezdők esetében merülhet fel, akkor sem kell kétségbeesnie, hiszen minden lényeges információt megtalál a termékekről, valamint a profibarkacs.hu weboldal szakemberei örömmel állnak a rendelkezésére, ha kérdései merülnek fel.

A Topex csempevágók nagyon professzionálisak és kiválóan ellátják a feladatukat. A hagyományos kivitelekhez képest, némelyik még el van látva egy plusz kiegészítő résszel. Ennek köszönhetően, a körkivágás sem jelent problémát adott mérettartományban. A vágókések, valamint a vezetőcső méretek eltérőek, ezekre megéri szintén odafigyelni a rendelés során. Fontos tehát tudni, hogy adott esetben milyen csempelapokat szeretne vágni, hiszen ehhez kell igazítani a műszaki adatokat a vásárlás során. A kések akadálymentesen haladnak előre a beépített golyóscsapágyak segítségével. Nagyon gyors és precíz vágást tesz lehetővé a kézi szerszám.

Természetesen ezen berendezések csak az egyenes vágások esetében alkalmazhatóak. Íves formák kidolgozásához már sarokcsiszolóra erősített gyémánt vágótárcsa az ideális. A Topex szerszámok alaposan felgyorsítják a munkát, ha sok kisebb burkolódarabra van szüksége. A metrikus skálával ellátott alumíniumasztalon könnyű lesz megadni a pontos méreteket, a vágás pedig csak néhány mozdulat.