tollpárna mosása

A tollpárna mosása elengedhetetlen dolog


Ahhoz, hogy sokáig használható legyen, a rendszeres karbantartásáról nem szabad megfeledkezni. A tollpárna mosása előtt javasolt elolvasni a címkén lévő utasításokat és azok alapján eljárni. A gyártók által feltüntetett útmutató általában a legbiztonságosabb módszert jelzi. Fontos a kellék állapotának az ellenőrzése. Ha lyukak, esetleg repedések vannak rajta, akkor először azok bejavítására kell törekedni.

A legtöbb változat mosógépben tisztítható. Mivel a toll igencsak érzékeny anyag, ezért finom programot és alacsony hőmérsékletet javasolt választani. A tollpárna mosása során a gépbe érdemes néhány cipőfűzőre kötött teniszlabdát rakni, a csomósodás elkerülése érdekében. Alaposan ki kell öblíteni, hogy a mosószer maradványok ne károsítsák a szerkezetét.

A lakás hűtése klíma nélkül nem lehetetlen küldetés

A legtöbb embernek furcsán hangozhat, viszont van néhány trükk, amelyek a nyári forró napokat élvezetesebbé tehetik. A lakás hűtése klíma nélkül egyszerűen megvalósítható. A reggeli és a késő esti órákban nem szabad a szellőztetésről megfeledkezni, napközben viszont célszerű zárva tartani az ablakokat. A ventilátor használata mellett napjainkban is sokan voksolnak.

A szobában lévő levegőt folyamatosan mozgásban tartja, aminek köszönhetően kellemes lesz a légkör. Javasolt az eszköz elé helyezni egy tál jeget, a hűsítő hatás fokozása érdekében. A lakás hűtése klíma nélkül nem lehetetlen feladat. A sötétítők és a redőnyök képesek meggátolni a napsugarak behatolását a térbe. Ha megfogadja ezeket a hasznos ötleteket, akkor garantáltan nem fogja megbánni.

Az autókárpit tisztítás házilag sem problémás

Mindenekelőtt azt kell tisztázni, hogy nemcsak esztétikai okokból fontos, hanem megőrzi a jármű értékét is. Az autókárpit tisztítás házilag egyáltalán nem bonyolult feladat. Először alaposan ki kell porszívózni a belső teret. A nehezen elérhető helyeket sem szabad kihagyni. Egy gőztisztító gép sokat segíthet a makacs foltok eltávolításában és a megtelepedett baktériumok eltüntetésében.

Ha egy tál meleg vízbe kever egy kevés ecetet és mosogatószert, akkor a huzatot így felfrissítheti. A keverék használatát követően végezzen tiszta vízzel öblítést! Az autókárpit tisztítás házilag gyorsan kivitelezhető. A szódabikarbóna remekül felszívja a nedvességet, ezért célszerű szétszórni a felületen, éjszakára ott hagyni, majd pedig összeporszívózni.

Tudj meg többet a besárgult ruha fehérítése kapcsán!

Idővel minden öltözet elveszítheti a régi ragyogását. A besárgult ruha fehérítése néhány trükk bevetésével eredményes lesz. Nagyanyáink a régi módszerekre esküsznek, amelyek kíméletesek. A legtöbb alapanyag a háztartásokban is fellelhető. Például a citromlé természetes fehérítő hatással rendelkezik. Egy pohár frissen facsart citromlét nyugodtan hozzá lehet adni a mosószerhez.

A szódabikarbóna és az ecet keveréke szintén hatásosnak bizonyul. Néhány órára bele kell áztatni az öltözetet, majd pedig a szokásos módon kimosni. A besárgult ruha fehérítése mosószódával is tökéletes. Rendkívül hatékony és olcsó megoldásnak számít, ráadásul a környezetet sem terheli. A 3 %-os hidrogén-peroxid is kitűnő opció, ha a fentebb említettek nem hoznák a várt eredményt.