immobiliser kikapcsolás házilag

Nem igazán javasolt az immobiliser kikapcsolás házilag


A hatékony és gyors közlekedés a mindennapi életünk szerves részévé vált. Ennek következtében, gyakran szükségünk van egy megbízható járműre, amivel mindig útnak indulhatunk. Előfordulhatnak azonban bizonyos problémák, amikre megéri felkészülnünk. Az immobiliser kikapcsolás házilag, bár esetenként megoldható, mégsem jó azzal próbálkozni.

Egy viszonylag egyszerű rendszerről van szó, ami az indítóegységek egymás között végbemenő rádiófrekvenciás kommunikációján alapul. A kulcsban lévő chip küld egy jelet, amit vesz a beépített egység. Ha merül az elem vagy elvesződik a beprogramozott kód valamilyen okból, akkor a gyújtás megszakad. Ekkor kerül szóba az immobiliser kikapcsolás házilag, de ez kellő szakértelem nélkül nagyobb kárt okozhat, mint hasznot, ezért inkább bízzuk képzett szerelőre a munkát!

Milyen a jó autólopás elleni védelem?

Egy problémát mindig könnyebb megelőzni, mint utólagosan kezelni. Éppen ezért kapjon kellő figyelmet az autólopás elleni védelem biztosítása! Ennek számos módja van. Talán az egyik legkönnyebb, hogy olyan régebbi márkájú kocsit használunk, amit senki sem akar ellopni. Bár a modernebb járművek el vannak látva bizonyos biztonsági rendszerekkel, azért, ha megnézzük, hogy hol parkolunk és nem felejtjük el bezárni az ajtót, már sokat elérhetünk.

Az autólopás elleni védelem további eszközei lehetnek az olyan dolgok, mint a kormány-, váltó-, vagy pedálzár, rejtett indításgátló. Amennyiben mégis megtörténik a baj, akkor egy GPS nyomkövető elhelyezésével könnyen rábukkanhatunk a tulajdonunkra.

Miként történhet a számzáras széf kinyitása?

A gyakran nehezen megszerzett anyagi javak megőrzése kiemelt fontossággal bír, ugyanis senki sem szeretne arra hazamenni, hogy a megtakarításainak lába kelt. Amennyiben a bankok helyett otthon tartanánk a pénzünk egy részét, akkor tegyük azt okosan! A számzáras széf kinyitása többnyire egyszerűen a megadott kód alapján végezhető el.

A baj olyankor mutatkozik, ha az elektronikus zár beadja a derekát valamiért vagy egyszerűen csak elfelejtjük a kódot. Erre az esetre létezik egy gyári biztonsági számsor, de ezt megváltoztatva ugyanúgy pórul járhatunk. Szerencsére van hatásos mód, amivel a számzáras széf kinyitása nem okoz nehézséget, de ehhez képzett szakemberre lesz szükségünk, akinek van kellő tapasztalata ezen a területen.

Melyik az ideális robogó zár?

Egy kismotort nagyon egyszerűen eltulajdoníthatnak, amennyiben nem figyelünk oda rá kellőképpen. A biztonságot nagyban fokozza egy hatékony robogó zár használata. Ennek többféle típusa létezik. Vannak olyan eszközök, amik csak a gurítást akadályozzák meg. Például a tárcsafék vagy kormányzár ilyenek, de ezektől még könnyen felrakható egy furgonra a járgány.

Az U lakat ezzel szemben már egy biztosabb megoldás, mert a segítségével különféle tereptárgyakhoz fogatható hozzá, de hátránya, hogy merev. A lánc már egy fokkal előnyösebb robogó zár, amivel szabadabban bánhatunk. Jobb legalább 2 védelemre is támaszkodni, ami nagyobb biztonságot nyújt, de mindenképpen megnehezíti a tolvajok dolgát. Ha annyira kell nekik a mi kis kétkerekűnk, akkor ne könnyítsük meg a dolgukat, mert így talán elmegy a kedvük tőle.