szuvidáló készülék

A szuvidálás folyamata – Hogyan lesznek még ízletesebbek az ételek?


Az állandó rohanás miatt, a legtöbben nem fektetnek elég hangsúlyt arra, hogy olyan ételeket készítsenek és fogyasszanak, amelyek az egészség megőrzését kellően támogatják. Miért van ez? Olykor hanyagságból, valamint az a tévhit, hogy az alapvetően meglévő egészség elkíséri az embert egész életében. Valójában a nyugatias életvitel, a gyorsételek kora van most, aminek következtében még soha nem volt ennyi probléma a társadalom szereplői között. Sok betegség vezethető vissza a nem megfelelő táplálkozásra.

Mi kell ahhoz, hogy a tányérra tápláló élelmiszer legyen téve? Minőségi alapanyag, majd pedig kiváló konyhatechnológia, ami által elkészül. A húsokat, zöldségeket ugyanis lehet olajban, zsírban sütni, vízben, hagyományos módszerrel megfőzni. Ennél már egy fokkal előnyösebb a párolás, de ez sok energiát vehet igénybe. A szuvidálás ugyanakkor az a modern megoldás, ami új távlatokat nyit az alkalmazóik előtt. Feltalálása Georges Pralus nevéhez kötődik, aki 1970-ben dolgozta ki a metódust.

A megnevezés voltaképpen annyit tesz, hogy vákuum alatt. Ebből máris leszűrhető, hogy min alapszik a művelet. Elsőre talán nem is gondolnád, hogy milyen finom fogásokat készíthetsz el egy szuvidáló készülékkel. A folyamat nem más, minthogy légmentesen zárható tasakokban lesznek elhelyezve az alapanyagok, majd ezek vízfürdőbe merülnek. A folyadékot egy speciális berendezés áramoltatja és állandó hőmérsékleten tartja. Ennek következtében egyenletes és gyors fövésre lehet számítani.

A maximális tápanyagtartalom marad meg ilyen formában az ételekben, amiből adódóan azok sokkal inkább táplálóvá vállnak. A külső megjelenés is dekoratív marad, hiszen nem főnek szét, égnek oda, sülnek le a finomságok. Ha eddig még nem lett kipróbálva ez az eljárás, akkor egyértelműen megéri azt a mindennapok részévé tenni, ugyanis minimális zsírtartalommal történik az omlós állag elérése. Az emaki.hu révén egyszerűen és kedvező költségek mellett kapható meg a kiváló szuvidáló készülék, ami teljesen új színt visz a konyhába, a család minden tagjának örömére.