zero waste mosás

Zero waste mosás kevés befektetéssel


Manapság egyre gyakoribb probléma, hogy a test érzékenyen reagál a mesterséges anyagokra és vegyszerekre. A zero waste mosás ebből kifolyólag nemcsak a környezetvédelem szempontjából jó választás. Sok alternatívát találhat, amelyek egészségesek és a bolygót sem szennyezik. Az egyik legnépszerűbb a mosódió, ami a szappanfa termése.

Szaponint tartalmaz, ami a vízzel való érintkezéskor kioldódik a dióból. A tisztító hatékonysága a szaponin mennyiségétől függ. Általánosságban elmondható, hogy egy tisztításhoz 4-5 db dió szükséges. Annak érdekében, hogy ne dugítsák el a gépet, mosózacskóba kell helyezni. A zero waste mosás gél használatával is történhet, hiszen a mosódió főzetéből folyékony adalékot készítenek.

A másik jó alternatíva a gesztenye. Ugyanúgy szaponint tartalmaz, ráadásul ingyen hozzájuthat a környezetből. Használatát illetően ugyanaz az eljárás, mint a mosódió esetében. Fontos, hogy jól szellőző, száraz helyen tárolja, nehogy bepenészedjen. A zero waste mosás igazán költséghatékony és környezettudatos megoldás.