vegán élelmiszerek

Vegán élelmiszerek változatos felhozatalban


A vegetarianizmus olyan életmód, ami magában foglalja a zöldségfélék és tejtermékek fogyasztását, de elveti a húsokat és az állati eredetű ételeket, beleértve a baromfit, a halat és a tenger gyümölcseit is. Sőt, az életmód egyes hívei kizárólag a vegán élelmiszerek kínálatából vásárolnak és megtiltják maguknak a tejtermékek, valamint a tojás fogyasztását is. Egy ember számos okból válik a vegetarianizmus hívévé.

Egyesek tiszteletben tartják a környezetet vagy etikai okok miatt, mások pedig az egészséges életmód miatt választják ezt a szemléletet. A vegán élelmiszerekben található növényi fehérjék változatos étrend és megfelelő kalóriabevitel mellett kielégíthetik az emberi szervezet igényeit.

A vegánoknak szánt termékek csökkentik a telített zsír és a koleszterin tartalmat, növelik a szénhidrátok, a rostok, a nyomelemek és az antioxidánsok mennyiségét. Habár egyeseknek úgy tűnhet, hogy a vegán élelmiszereket forgalmazó boltok nem mindig kínálnak széles választékot, a naturreform.hu webshop esetében ez a sztereotípia nem helytálló.