takarmánykiosztó kocsi

Sok munkát spórol meg a takarmánykiosztó kocsi


A termelésben egyre gyakrabban használnak olyan gépezeteket, amelyek jelentős mértékben veszik le a gazdák válláról a terheket. Az állattartás egy elég fáradságos és komoly logisztikát igénylő munka, amihez jól jön minden segítség. A takarmánykiosztó kocsi többféle kivitelben érhető el. Ezek között megtalálhatóak az önjáró és a vontatott változatok. Minden esetben az adott állomány függvénye, hogy melyik mellett éri meg voksolni. De miért van egyáltalán szükség a takarmánykiosztó kocsi alkalmazására?

Azért, mert alaposan leegyszerűsíti az élelmezéssel járó feladatokat. Az önrakodásra alkalmas rendszerek, silómaróval, silóblokk vágóval és rakodóvillával vannak ellátva. A takarmány megfelelő állapotú összekeverését és aprítását végzi a takarmánykiosztó kocsi, majd pedig az egyenletes adagolásban játszik kiemelt szerepet.

A kezelésük könnyen elsajátítható és ezt követően az üzemeltetés már gyerekjáték. Természetesen, mint minden olyan rendszernél, amit használunk, úgy ennél is előfordulnak kisebb-nagyobb meghibásodások, főként az idő előrehaladásával. Megesik, hogy maga a takarmánykiosztó kocsi vagy éppen a vontató jármű karbantartására lesz szükség.

Ezt csak speciális képesítéssel rendelkező szakember végezheti el. A gigafarm.hu weboldalon megtaláljuk a megfelelő segítséget erre a célra. Köthető átalánydíjas szerződés is. Ismerjük meg ennek a feltételeit! A takarmánykiosztó kocsi, valamint a traktorok szezonra való felkészítése sem elhanyagolható tényező. Tartsuk folyamatosan a kapcsolatot a szakikkal, így minden komolyabb meghibásodás rövid időn belül elhárításra kerül, hogy zavartalanul folyhasson tovább a munka!