rozsdamentes lábas

Rozsdamentes lábas ropogósabb zöldségekért


A családtagjainak száma nagyban befolyásolja, hogy hány darab edényre van szüksége. Ha főleg két főre főz, akkor két serpenyő és egy fazék is elegendő. Ha nagyobb családnak kell ételt varázsolnia az asztalra, érdemes lehet egy rozsdamentes lábas szettbe befektetnie. A rozsdamentes lábas kemény fém anyagból készül, ami kiválóan polírozott, ellenáll a karcolásoknak, valamint a horpadásoknak.

Önmagában gyenge hővezető, ezért előnyös, ha egy réteg nagy vezetőképességű alumíniumot vagy egy teljes rézréteget adnak hozzá a hő eloszlatásához. Gondoljon arra is, hogy milyen ételeket szokott főzni otthon! Gyorsakat és egyszerűeket, vagy bonyolultabb ételeket készít?

Ha jobban szereti a gyorsabb ételeket, keressen olyan készleteket, amik rendelkeznek az „alap” edényekkel. Ezek általában két különböző méretű serpenyőt és egy lábast tartalmaznak. Ha egészségesebb ételeket szeretne készíteni, keressen olyan rozsdamentes lábasokat, amik párolót is tartalmaznak, így több tápanyagot kaphat, és ropogósabb zöldségeket főzhet. Érdemes lehet grillserpenyővel vagy wok-kal rendelkező készleteket is fontolóra venni.