szeparációs szorongás babáknál

Nehéz időszak a szeparációs szorongás babáknál


A babák nagyjából féléves korukban tanulják meg, hogy ők és az édesanyjuk két külön személy, ettől pedig elveszítik a biztonságérzetüket és félni kezdenek az egyedülléttől. Ilyenkor szokott elkezdődni a szeparációs szorongás babáknál, ami periodikusan felbukkanva, nagyjából másfél éves korig is eltarthat. Mi a teendő ebben a helyzetben? A probléma megoldásának a kulcsa elsősorban a türelem és az empátia. Lehet, hogy az válik be olyankor, amikor fennáll a szeparációs szorongás babáknál, ha hagyjuk, hogy a pici mindenhová kövessen minket, de sok babának az is elég lehet, ha láthatja az édesanyját.

Fontos gyakorolni az elválást is, amikor egy megbízható családtag vagy barát vigyáz a kicsire. Ilyenkor az anyuka kicsit pihenhet, feltöltődhet. A szorongás miatt nem ritka az éjszakai gyakori ébredés a kicsiknél, de egyéb okai is lehetnek. Amikor jelentkezik a szeparációs szorongás babáknál, olyankor sokat segíthet egy kellemes, illatos fürdőből, babamasszázsból, testápolásból álló esti rituálé is.

Kevesen tudják, mi az a hialuronsav

Bőrünk a legjobb formáját csak a megfelelő ápolásnak köszönhetően tudja hozni, de nem mindegy, hogy ez milyen készítményekkel történik. Mindenki hallott már róla, de sokaknak fogalmuk sincs arról, mi az a hialuronsav? Pedig nagyon sok kozmetikai készítményben megtalálható ez a természetes vízmegtartásáról híres bőrápoló, mégsem vagyunk tisztában azzal, milyen hatások várhatóak el tőle. A doranatura.hu weboldalon pontosan megtudhatjuk, hogy mi az a hialuronsav.

Ez egy igazi szupermolekulának számít, rengeteget képes tenni a bőr felső rétegének egészségéért. Képes megkötni és megtartani a saját súlyának ezerszeresét is, ez a hidratáló képességekkel rendelkező cukormolekula. A hialuronsavat tartalmazó kozmetikai kencék használatával biztosíthatjuk a megfelelő hidratálást és azt, hogy a bőrünk megtartja nedvességtartalmát. Tehát, ha még kérdéses volna, hogy mi az a hialuronsav, azt röviden lehet megválaszolni, vagyis ennek legfőbb feladata a vízmegtartás. Az oldalon megtudhatjuk, hogy mennyi hialuronsav kell a bőrnek.