légfűtéses kandallóbetét

Mit kell tudni a légfűtéses kandallóbetétről?


Nem kell azt gondolni, hogy csak olyan kandallók léteznek, amik régiek, nem hatékonyak és nem energiatakarékosak. Ezt az állítást a légfűtéses kandallóbetét is megcáfolhatja, amelyik igenis korszerű, roppant hatékony és nem is fogyaszt sokat ahhoz, hogy tökéletesen felfűtsön egy nagyobb helyiséget vagy akár egy kisebb házat is.

A mai légfűtéses kandallóbetét típusok döntő többsége lemezgrafitos szürkevas öntvényből készül. Akinek ez nem jó, az dönthet a lemezből készült, inkább a dizájnt előnyben részesítő termékek mellett is. A lényeg, hogy adott a változatosság, ezért az ideális típus megtalálása mindenkinek egyszerű.

Hol érdemes vásárolni? Minden érdeklődőnek segít a Benkel shop, ahol a tűztér hatásfokának javítása érdekében a Grenamat AS 900-as magas hőállóságú béléstestet használják a légfűtéses kandallóbetét elkészítésekor.

A Benkel szakértői a betéteket úgy alkotják meg, hogy bármilyen felmerülő probléma esetén azt a helyszínen, a légfűtéses kandallóbetét szétbontása, szétszerelése nélkül meg tudják oldani. Miért is jobb az ilyen eszköz, mint például a cserépkályha? Ennek a nagy előnye, hogy a felfűtési idő sokkal jobb, illetve az adott szoba légtömegét sokkal egyszerűbben át tudja mozgatni.

Számtalan pozitívummal rendelkezik a vízteres kandallóbetét is. Ez egy olyan fatüzelésű fűtőberendezés, ami képes a ház központi fűtését teljesen kiszolgálni. Ennek a felépítése is igen egyedi, hiszen ez egy alsó tűztérből és a rászerelt víztartályból áll. Igény esetén, természetesen ez kombinálható alsó víztérrel is.

Ez a megoldás a kis helyiségekbe történő telepítés esetén ajánlott, ahol nincs szükség nagy légfűtő teljesítményre. A vízteres kandallóbetét víztartályai hosszláng csöves kialakítású, magas minőségű kazánlemezből hegesztett eszközök, amelyik több év elteltével is gond nélkül elvégzik a feladatukat.

A vízteres kandallóbetét esetében két fajta teljesítményről lehet beszélni: vízoldali és légfűtő. Az utóbbi a telepítés helyiségében hasznosul, míg az előbbi pedig a különböző hőleadó egységeken keresztül, legyen az radiátor, padló, fal, juttatja el a megtermelt hőt. A vízteres kandallóbetét tehát egy igen profi fűtőberendezés.