konténer kórház

Konténer kórház, a világjárvány egyik hazai hozadéka


Minden bizonnyal nincs ma olyan ember, aki legalább a híreken keresztül ne kapott volna szélesebb képet a koronavírusról és a jelenleg kialakult helyzetről. Ennek kapcsán épülhetett meg egyik megoldásként a konténer kórház, ami nemcsak idehaza, hanem európai szinten is igazán figyelemre méltó létesítmény lett.

Mindössze egyetlen hét leforgása alatt készült a végleges járványkórház, ami 230 konténerből lett összeállítva. Nagyjából 150 férőhellyel rendelkezik. Kimagaslónak mondható az a precizitás és munkatempó, aminek köszönhetően a konténer kórház létrejött.A feladat igazi kihívást jelentett, hiszen korábban ilyenre nem volt példa, ugyanis irodakonténerek adták az alapját. Sajátossága a moduláris építkezési mód.

Általa jóval időtakarékosabban lehet az egyes elemeket a helyszínen felhúzni és a különféle burkolási anyagok használatával a végső eredmény pont olyan lesz, mint a hagyományos eljárások után. A konténer kórház a nagy szükségben már bizonyította a hatékonyságát magas színvonallal, aminek a jövőben is lesz haszna.