Jam gyökér kivonat hormonális problémákra


Nagyon fontos, hogy mindennap jól érezzük magunkat a bőrünkben. Ehhez pedig hozzájárul az ép test és lélek is. Mivel a női szervezet számos veszélynek van kitéve, ezért olykor nehéz ennek eleget tenni. Különféle nőgyógyászati problémák keseríthetik meg a mindennapokat. Azonban a yam gyökér kivonat jótékony befolyása a szervezetre megkönnyítheti ezen periódusok átvészelését úgy, hogy csökkenti a fájdalmakat és kellemetlenségeket fizikai és lelki síkon is.

Az egyik leggyakoribb probléma a nők esetében a felborult hormonháztartás. Ilyenkor a progeszteron és az ösztrogén egyensúlya megszűnik, és általában jelentkeznek az ösztrogéndominancia tünetei. Ez lehet a felborult ciklus, fejfájás vagy szédülés, de ugyanakkor a rossz közérzet vagy pánikroham is fennállhat. A yam gyökér kivonat egyszerre segít több problémán is, hiszen kifejezetten erről ismert. Már régóta használják, és a népi gyógyászatban is nagy sikere volt ennek a gyógyhatású növénynek. A progeszteron pótlása elősegíthető bizonyos életmódbeli változtatásokkal is.

Tehát a jam gyökér kivonat önmagában még nem biztos, hogy azonnal enyhíti a panaszokat. A készítmény használatát ki kell egészíteni rendszeres mozgással, egészséges táplálkozással és sok folyadékkal. A rohanó világban azonban egyre kevesebb időt fordíthatunk saját magunkra. Ez viszont számos mellékhatással és következménnyel jár. Pontosan ezért kell néha időt szakítani arra, hogy a test és lélek is fellélegezzen.

Lehet ez egy kocogás ideje alatt, vagy akár a meditáció, esetleg jóga során. A lényeg, hogy megszabaduljunk a sok stressztől, ami a legtöbb betegség okozója. A progeszteronhiány a fent említett panaszok mellett egyéb kellemetlenségekkel is jár. Ilyen az éjszakai intenzív izzadás vagy az alacsony energiaszint. Mi több, gyakran olyan mértékű fájdalom is jelentkezhet, hogy az a csontokig hatol. Mindenképp érdemes mihamarabb elindulni a gyógyulás útján, ehhez pedig a jam gyökér kivonat és a mozgás nagyon jó eszköz. Rövid időn belül ismét önmaga lehet, és nőnek érezheti magát.