Kisiparos Eszköz

Így érdemes kiválasztani a megfelelő postai csomagoló dobozt


Nem mindig egyszerű a megfelelő doboz megtalálása, ha valamit fel szeretnénk adni. A Kisiparos Eszköz weboldalán található információk már sokaknak segítettek a megfelelő csomagolódoboz kiválasztásában. Ha már ismeri a feladandó tárgy méreteit, tartsa szem előtt a következő tényeket. Ezek segítenek meghatározni, hogy mennyire szűk vagy tágas legyen a szállító dobozok mérete.

A doboz belső méretei a hasznos teret jelentik, és ezek a dobozméret megadására használt számok pl.: 12x12x12″. Ha a termék méretei kisebbek, akkor biztosan elfér. A doboz külső méreteit a szállítás szempontjából fontos tudni. Most, hogy a szállítási költségek kiszámításához a méret szerinti súlyt használják, meg kell találnia az arany középutat a belső és a külső méretek között (a termékének megfelelő illeszkedést anélkül, hogy a szállítási költségvetést erősen megterhelné). Kerülje a felesleges helyet, amennyire csak tudja.

A túlméretezett dobozok súlyos szállítási költségeket okoznak, több üres térkitöltést és kartondoboz-zárószalagot igényelnek, és növelik a termékek ugrálásának és sérülésének kockázatát. Mi is pontosan az Ön terméke? Az, hogy mi a terméke, vagy rendelkezik-e bármilyen különleges csomagolási feltétellel, befolyásolja a szállítási dobozok vagy egyéb csomagolóeszközök kiválasztását. Az élelmiszereknek, gyógyszereknek vagy más romlandó termékeknek védelemre van szükségük a hőmérséklet és páratartalom változásokkal szemben.

A szigetelt szállítási csomagok (és az olyan opcionális elemek, mint a hűtő csomagok) segítenek a zárt és védett környezet kialakításában. A ruháknak és a kézzel készített áruknak olyan szállító dobozokra van szükségük, amelyek szorosan és mozdulatlanul tartják őket, ugyanakkor elegendő helyet hagynak az üregkitöltésnek vagy más párnázásnak. A törékeny tárgyaknak annyi védőrétegre van szükségük, amennyit csak meg tud adni nekik. Szorosan, de nem túl szorosan kell elhelyezni őket (mert nem akarja, hogy bármilyen nyomás vagy feszültség érje őket) úgy, hogy a lehető legnagyobb mértékben korlátozza a mozgásukat.