fólia kondenzátor

A fólia kondenzátor abszolút pontos a jeltovábbítás terén


Időnként igény mutatkozik az elektromos töltés tárolására, villamos tér létrehozásával. Erre a feladatra való többek között a korszerű fólia kondenzátor, amely áramköri elem leginkább tömb vagy tekercselt kivitelben kerül a kereskedelmi forgalomba. A kacsa-audio.hu webáruházban több cég ilyen jellegű terméke is megtalálható, mint amilyen a Bennic és az Intertechnik. A Bennic modellek leginkább fém bevonatú polipropilén alapanyagúak és általában tiszta rézlábakkal vannak ellátva, teljesítőképességük vitathatatlan.

Ugyancsak a réz az Intertechnik fólia kondenzátor darabok leggyakrabban beépített vezetője. Az ilyen modellek abszolút pontosak és őszinte reprodukcióval kezelik a bejövő jeleket. A high end torzításmentes változatok további képviselői az ezüstöt, az ezüstötvözetet, az olajpapírt és az alumíniumot tartalmazóak. Különböző feladatokra optimalizáltak ezek, a felhasznált alapanyagok függvényében. A webshopban mindegyik, napjainkban használatos fólia kondenzátor megtalálható, mégpedig igen felhasználóbarát áron.

A DAC ár több mindentől függ, de mindenképp megtérül a befektetés

Átlagos hangminőséget nyújt a számítógépek beépített hangkártyája, az alaplapra integrált chip pedig a környező áramkörökből jelentős mennyiségű zavart szed össze, emiatt a számítógépek és laptopok integrált hangkimenete gyengül, akárcsak a dinamikája és a képábrázolása is. Van azonban segítség, amennyiben az érdeklődő nem sajnál DAC ár fogalma alatt egy kis pénzt befektetni a már meglévő rendszerbe, annak érdekében, hogy az említett problémákat megoldja.

Ez az okos kis eszköz valójában a külső hangkártya szerepét tölti be, a feladata pedig az, hogy a gépről kiküldött aszinkron USB digitális adatfolyamot analóg jellé konvertálja át. A DAC ár nem túl magas, főleg ha figyelembe vesszük a jelentős mértékű minőségjavulást. Természetesen ebben a termékkategóriában is eltérő teljesítményű fajták vannak. Az erősebb chipkészletet tartalmazók többre képesek, hatékonyan csökkentik a jitter mennyiségét, ezzel párhuzamosan többe is kerülnek. A DAC ár függ az adott típus megépítettségétől is.