A Huawei Honor 8 Lite és a Huawei Honor 8 közötti különbség


Már megszokhattuk a kínai telefongyártóktól, hogy az aktuális csúcsmodellnek rendszeresen elkészítik a gyengébb, középkategóriás változatát is, hogy a vásárlók kedvükre vásárolhassanak. Így az sem okozott senkinek sem meglepetést, hogy a Huawei Honor 8 után nem sokkal a Huawei Honor 8 Lite is napvilágot látott. Az már nem annyira megszokott, amit a Huawei csinált, hogy létrehozott egy almárkát az olcsóbb, alacsonyabb kategóriás készülékek számára.

A Honor néven forgalomba került termékek gyártója tehát nem más, mint a Huawei. Így azok, akik szeretik és megbíznak a Huawei készülékekben, viszont nem szeretnének annyit fizetni értük, azok beérik egy Honor okostelefonnal is. Jelentős különbség nem fedezhető fel a két márka között, már ami a megbízhatóságot és a tudást illeti.

Természetesen az árakban már jelentős eltérés mutatkozik meg. A Huawei Honor és a Huawei Honor 8 Lite is jóval olcsóbban szerezhető be, mint a hasonló kategóriát képviselő Huawei P széria modelljei. Így egyik napról a másikra az eladási listák élére kerültek a Honor márkanévvel jelzett készülékek is. Az alapmodell és a gyengébb változat között első ránézésre nem sok különbséget tudunk felfedezni. A legfeltűnőbb eltérés, hogy a Huawei Honor 8 Lite csupán egyetlen hátoldali kamerával rendelkezik, míg a Huawei Honor 8 kettővel.

Meglepő módon a színválaszték a Huawei Honor 8 Lite esetén nagyobb ugyanis a visszafogottabb fekete vagy fehér színű modellek mellett a feltűnőbb arany vagy kék változatok közül is választhatunk. A Huawei Honor 8 azonban csak a klasszikus fekete színben vásárolható meg.