A csempevágó megkönnyíti a munkát


Legyen szó a konyháról, előszobáról vagy a fürdőről, szinte biztos, hogy felkerül pár csempe a falra vagy néhány járólap lesz a földön. A csempevágó ekkor fog főszerepet játszani a munkálatok során. Egy igazán jó eszközzel gyerekjáték a munka. Csupán néhány darab után, máris bele lehet jönni és a vágások szépen kivitelezettek lesznek.

Ez azonban csak akkor lehetséges, hogyha minőségi csempevágó az, amivel dolgozunk. A kerámialapok sem mindegy, hogy milyen minőségűek. A rosszminőségű anyagokkal nehéz dolgozni és ugyanez a helyzet a silány szerszámokkal. Ez a munkafolyamat különösen nagy precizitást igényel, ezért fontos, hogy mindig pontos méréseket végezzünk, mielőtt használatba kerül a csempevágó a vágások során. A szerszamkell.hu weboldalán található szerszámokkal nem lesz gond, hiszen a modern megoldásainknak köszönhetően a vágatok egyenletesek lesznek. A csempe mindig ott fog repedni, ahol szeretnénk.

Nagy bosszúságot szokott okozni, amikor rossz helyen törik el. Ilyenkor nincs lehetőség helyrehozni a hibát, hiszen az már nem fog jól mutatni akármennyire is szeretnénk. Ezért egy újat kell felhasználni, de erre csak addig lesz lehetőség, ameddig ki nem fogyunk a tartalékokból. A kéttengelyes csempevágó gyémántkereke nem kopik el egyhamar. A vágni kívánt lap alatt csúszásgátló szivacsok helyezkednek el, így az nem fog váratlanul elmozdulni. A tervezők ellátták a szerszámot egy pontos szögállítóval, amely a visszavágás érdekében skálázva lett.

A törőkarral ki tudjuk fejteni a kellő erőt, ami elpattintja végül a lapot a megfelelő helyen. A csempevágó praktikus kiegészítőt is tartalmaz. A munka közben számításba kell vennünk a sarkokban előforduló fűtéscsöveket, a falon lévő konnektorokat, kapcsolókat. Ezért a készlet tartalmaz egy körkivágót is, amellyel szükség esetén felszerelhető a csempevágó. Ezeknek az eszközöknek a birtokában a hidegburkolás sokkal könnyebben elvégezhető, még abban az esetben is, ha nem vagyunk profi szakemberek. A csempevágó mellett még számos kiváló minőségű szerszám található a szerszemkell.hu webáruházában.