akkus fűkasza

Hol előnyös az akkus fűkasza?


Felemelő érzés érezni a frissen nyírt fű illatát. A házkörüli terület rendben tartásához szükség van bizonyos eszközökre. Az akkus fűkasza ideális választás az otthoni feladatokhoz, de az irodaházaknál, üdülőknél és nyaralóknál található füves részek is megtisztíthatóak a segítségével.

Fontos figyelembe venni az adott környezetet az akkus fűkasza megvásárlásakor. Lakott területen egy benzines változat nem valami előnyös, hiszen az általa keltett zaj zavarja az ott élők nyugalmát, nem beszélve a káros anyagok kibocsátásról. Az akkus fűkasza ezzel szemben csendesebb és egyáltalán nem szennyezi a környezetet. A használata kevésbé terheli meg a karokat és a hátat, mivel a súlya jelentősen alacsonyabb, hiszen nem kell egy benzinmotort magunkra aggatnunk munka közben.

Az akku és az elektromos motor, illetve a fűkasza összsúlya sokkal alacsonyabb, mint a benzines változaté, bár ez megmutatkozik a teljesítménybéli különbségen is. Ha nagyobb terület megtisztítása a cél, akkor a benzines változat lesz a megoldás, viszont a kertben, az udvaron, vagy a ház előtt kényelmesebb az akkus fűkaszával dolgozni.

A lágyszárú növényekhez elegendő a damil használata. A keményebb, fás szárú növények esetén a damilt pengére vagy vágótárcsára cserélhetjük. Az akkus fűkasza minden tekintetben kényelmes és praktikus eszköz. Viszont a védőfelszerelés viseléséről nem szabad megfeledkezni, mert a felpattanó nővény, ág és kődarabok könnyen sérülést okozhatnak. Nem árt előzőleg felmérni a terepet, a fűben rejlő veszélyforrások felderítése végett.