hialuronsav

Hialuronsav a bőr hidratáltságáért


A szépségápolás kelléktárában bizonyos összetevők nélkülözhetetlen csodaszerként funkcionálnak. Ilyen többek között a hialuronsav is, ami a szervezetünkben is megtalálható, legmagasabb koncentrációban pedig a bőrünk sejtjeiben fordul elő. Itt egészen pontosan a hidratáltságért felel, ami pedig elengedhetetlen a szépség szemszögéből nézve.

A hialuronsav erejét az adja, hogy visszatartja a vizet a bőr szerkezetében, ami ebből adódóan rugalmas, selymes és életteli teli tud maradni. Ezt a nagyszerű anyagot sajnos idővel a bőrünk egyre kevésbé képes előállítani, továbbá számos külső faktor is ronthatja a megfelelő termelődést.

A magas UV sugárzásnak rendszeresen kitett bőr veszít nedvességtartalmából, ezt pedig tovább rontják az életkorból fakadó tényezők. Idővel megjelennek a finom redők és a ráncok is.

Azért, hogy a bőr teltsége sokáig megmaradjon, érdemes olyan készítményeket alkalmaznunk, amelyekben magas arányban van jelen hialuronsav. A bőrünk mindenképpen meghálálja a törődést és újra ragyogóvá válik.