meddőség

Ha a meddőség oka nem hormonális


Gondolnánk, hogy a nem megfelelő vérkeringés a családalapítás útjába is állhat? A meddőség igen bonyolult dolog, hiszen az esetek jelentős részében a legalaposabb kivizsgálás sem derít fényt egyértelmű okra a pár egyik tagjánál sem. A nemzőszervek mikrocirkulációját eddig nem kísérte túlzottan nagy figyelem, ezért szervi elváltozás híján gyakran fogták a sterilitást a stresszre, valamint a lelki okokra.

Ha jobban körüljárjuk a témát, akkor értelmet nyer a mikrokeringés fontosságának hipotézise. A meddőség ugyanis nemcsak a hormonális problémákra vezethető vissza, hanem a nemzőszervek nem megfelelő működésére. Ez különösen a pár férfi tagjára vonatkozik, hiszen a herék visszértágulata okozhat szexuális diszfunkciókat és nemzőképtelenséget is.

A férfi meddőség kezelésében hatásos lehet a mikrocirkuláció javítása a hormonális és egyéb terápiák kiegészítéseként. A herék vérellátásának serkentése, helyreállítása javíthatja a funkciót (pl. ejakulációt), ezen keresztül pedig a nemzőképességet is támogathatja. További részleteket itt talál: meddőség kiegészítő kezelése.