mélyláda

Ezért annyira fontos a mélyláda


Egy házimozi összeállításának tervezésekor felmerül a kérdés, hogy szükség van-e mélynyomóra. A válasz természetesen, igen. Akik kicsit is konyítanak a témához, azoknak nem kell megmagyarázni, hogy miért elengedhetetlen része a mélyláda egy házimozi rendszernek. Az egész felépített konstrukció hangzását alapjaiban határozza meg, a kapott zenei élmény nagyban függ tőle.

Lehet akár a legkiválóbb hangfalakból és erősítőből összeállított házimozi rendszerünk is, a zenei hatás mélyláda nélkül nem lehet tökéletes. Egy aktív mélyláda tökéletesen kiegészíti a hangszórórendszer hangzását, a kompakt mérete pedig ideális választássá teszi a legtöbb házba.

Fontos a mélyláda elhelyezésénél a gyártó utasításait szigorúan betartani, amelyek a kellő nagyságú tér kialakítására hívják fel a figyelmet, a megfelelő szellőzés miatt.

Mélyláda választásnál nagyon fontos a szakmai szempontokat figyelembe venni, akár hozzáértő szakmai segítséget kérni a lehető legoptimálisabb döntés megszületése érdekében. A netdepo.hu oldalon széles a kínálat kedvező árú, kiváló minőségű termékekből.

CD lejátszó kínálat alaptól a csúcskategóriáig

Napjainkban még mindig nagy népszerűségnek örvend a CD lemez hallgatása. Annak ellenére, hogy egyre inkább elterjedtek a nagyobb felbontású, az interneten elérhető, stúdióminőségű zenei anyagok, a gyűjtők mégis ragaszkodnak a CD lejátszó adta hangzásvilághoz.

Mint általában a médialejátszókról és D/A konverterekről, elmondhatjuk, hogy a CD lejátszó esetében is kulcsfontosságú az áramkörök tápellátásának és jeltovábbítási lánc alkatrészeinek minősége. Az áramkörben és akörül kialakuló zajok, vibrációk negatív hatással lehetnek a hangzásra, éppen ezért a drágább lejátszók vastagabb falú dobozban, erősebb talpakkal és masszívabb tápegységgel készülnek.

Az olcsóbb modellekre jellemző, hogy csak RCA hangkimenettel rendelkeznek. A csúcs és high-end kategóriában már elvárás, hogy tartalmazzon XLR hangkimenetet, amely a jobb hangminőségért felelős. Jövőbiztos megoldásként találkozunk azzal a lehetőséggel, hogy a CD lejátszók el vannak látva hálózatképes médialejátszó funkcióval és applikáción keresztül történő vezérlési lehetőséggel is.