bbq szósz

BBQ szósz minőségi alapanyagokból


A hozzávalók igen változatosak, mint például hagymapor, egyéb fűszerek, édesítőszerek, ecet, paradicsompüré, majonéz. Egy dolog viszont változatlan, méghozzá az, hogy a BBQ szósz mennyeien finom. Mindegy milyen húshoz használjuk, a végeredmény ízletes.

Ezen szósz alapjai a 18. századi német telepesekig vezethető vissza, bár akkor az összetevők némelyike nem egyezett a mostanival. A BBQ szósz manapság kapható fajtája többféle ízben létezik. Van füstölt, mustáros, vagy erőspaprikás, de kapható gyümölcsös és wasabi-s is. Ezt a szószt használják pácnak vagy húskenéshez sütés közben, de kiváló glazúrként, amikor a sütést befejeztük és megkenjük vele, de még mártogathatunk is bele. Különböző helyek hűségesek a saját régiójuk stílusához és az ottani variációhoz, így elég sokféle ízben létezik ez az öntet.

Van olyan is, amit az afrikai rabszolgák népszerűsítettek és elősegítették a recept kialakulását kísérletezgetéssel. A BBQ szósz egyik alapszabálya, hogy ne legyen túl tömény vagy túl édes, hogy a végeredmény harmonikus legyen és az ízlelőbimbóink elégedettek legyenek.