Öntöző rendszer a szép kertért

Az öntöző rendszer évről-évre szükségesebb


Akár a már meglévő kertet, akár a most tervezettet szeretné a tulajdonosa szépnek látni, számítani kell az időjárás viszontagságaira, többek között az egyre inkább elhúzódó forró nyarakra. Nem számít luxusnak napjainkban az öntöző rendszer kiépítése, hanem inkább alapkövetelmény.
Elsősorban az határozza meg a telepítés technikáját, hogy az adott terület milyen készenléti állapotban van. Minden körülményre vonatkoztatva megtalálható a tökéletes megoldás. Az öntöző rendszer iránti igény gyakori, már kialakult gyepkultúrák esetében is. Ebben az esetben a vezetékek vonala megvágásra kerül és az árkokat gyeptégla formájában emelik ki a szakemberek, hogy utána döngölő alkalmazásával vissza tudják helyezni.
Egyszerűbb a munkafolyamat akkor, amikor új területre kell telepíteni a csöveket, mert ilyenkor nem sérül a növényzet. Érdemes befektetni egy optimalizált öntöző rendszer kiépítésébe, mert a kánikula esetén hajnalban vagy késő este 2-3 óra locsolás előzhető meg vele, valamint ilyen módon arányosan jut el a megfelelő mennyiségű víz a szomjas növényzethez.

Napjainkban, a túl meleg és csapadékszegény nyarak következtében egyre többen kényszerülnek arra, hogy locsoljanak. Sokféle lehetőség adódik, így érdemes érdeklődni az automata öntözőrendszer ár különféle szintjei iránt. Vannak költséghatékony megoldások, de a minőségi kivitelezés nem elhanyagolható szempont. A pontos befektetendő összeg több ármeghatározó tényezőből áll.
Figyelembe kell venni az adott terület paramétereit, mint amilyen az árnyékos/napos felületek megoszlása, a víznyomás, a tagoltság és a széljárás, valamint a növényzet. Az automata öntözőrendszer ár ezek alapján áll össze, a négyzetméter csak egy, a viszonyítási pontok alapján.
A helyszíni felmérés és a megfelelő adatokon nyugvó tervezés előzetes méréseken alapul és ezeknek az információknak a birtokában tud a kivitelező korrekt ajánlatot tenni. A mintaárak tartalmazzák az anyagszükségletet és a munkadíjat is. Az automata öntözőrendszer ár kertenként változik, mivel rengeteg körülményt kell figyelembe venni.