zsompszivattyú

A zsompszivattyú alkalmazási területei


A szivattyúk annak függvényében, hogy honnan és milyen fajta folyadékot szeretnénk megmozgatni velük, több típusba sorolhatók. Éppen ezért, szivattyú vásárlás előtt fontos tisztázni a víznyerő hely tulajdonságait és a kinyerendő vízmennyiség nagyságát is. Előfordul, hogy olyan helyekről kell szivattyúzni, ahol esetleg homokkal, iszappal vagy lúggal-savval szennyezett a víz.

Ilyen esetben tökéletes megoldás a függőleges tengelyű centrifugál zsompszivattyú, ami rendelkezik szabad áteresztő képességgel. Használhatók állandó telepítéssel garázsokban, pincékben, gépházakban, valamint ideiglenes telepítéssel gödrökben, alagsorokban, pincékben vízbetörés esetén.

A zsompszivattyú vezérlését tekintve lehet úszókapcsolós vagy szintkapcsolós kialakítású. Az úszókapcsolós változat nagyobb aknákhoz használható, hogy akadálymentesen tudjon mozogni. A szintkapcsolós zsompszivattyú kivitelek szűkebb helyeken is alkalmazhatók, mivel csak függőleges mozgást végeznek, és alacsonyabb maradó vízszint elérésére is képesek.

A kerti kút szivattyú széles körű felhasználása

A szivattyúk használata jelentős megtakarítást eredményezhet a rezsiköltségben, így hosszútávon garantáltan megtérül egy jól megválasztott berendezés ára. Igen széles választék elérhető manapság, és kifejezetten jó szolgálatot tesznek a kert gondozása során.

Kertgondozáshoz, locsoláshoz kiváló eszköz a kerti kút szivattyú, ami ásott vagy fúrt kutak vizének szivattyúzásához alkalmazható abban az esetben, ha az üzemi vízszint magasabb 8 méternél. A kerti kút szivattyú automatikus öntözőrendszerre kapcsolásával megoldható a kert gazdaságos és kényelmes öntözése egész nyáron.

Hidrofor tartállyal és nyomáskapcsolóval összekötve a szivattyúk alkalmasak házi vízműként hétvégi házak, nyaralók vízellátásának biztosítására. Ráfolyásos rendszereknél a kerti szivattyú szükség szerint nyomásfokozásra is alkalmazható. Az Eszivattyu webáruház által forgalmazott magas minőségű kerti szivattyúkhoz a legtöbb esetben biztosított az alkatrész utánpótlás.