tetőablak árnyékoló

A tetőablak árnyékoló egyik kedvelt változata


Egy tetőtéri ablakhoz többféle árnyékolót lehet venni. A különféle tetőablak árnyékoló modellek eltérő igényekre lettek tervezve és gyártva, ezért a vásárláskor szem előtt kel tartani, hogy mit is vár el a szerkezettől az ember. Ha valaki azt akarja, hogy a tetőablakon bejutó nyári meleget maximálisan ki lehessen zárni, de teljes sötétséget sem akar, akkor csakis a külső hővédő roló jöhet szóba.
Az ilyen tetőablak árnyékoló UV- és időjárásálló szürke poliészter alapanyagú. Előnye, hogy átengedi a fényt, de a nagy nyári kánikulában képes akár 6 Celsius-fokkal is hűvösebben tartani a szobát úgy, hogy nem fog teljesen besötétíteni a helyiségben.

Kedveltek azok a modellek, amik utólag is bármikor felszerelhetők, a tetőtéri ablakon gyárilag megtalálható fogadó szerelvényeknek köszönhetően. Mivel a külső hővédős tetőablak árnyékoló csak tavasztól őszig bizonyul elengedhetetlennek, ezért a hidegebb hónapok beköszöntével megéri azt visszaengedni a tetőablak felső részén kialakított burkolat alá, hogy védve legyen az időjárás viszontagságaitól.