propolisz csepp

A propolisz csepp használata kifejezetten előnyös


Már az ókorban felismerték a méz jótékony hatásait és a sikere azóta is töretlen. A természet antibiotikumának is nevezik. Egyre többen választják a boltok polcairól a propolisz csepp nevű terméket is. A mézhez hasonlóan, fertőtlenítő és immunerősítő.

A propolisz olyan anyag, ami a méhek készítette méhviaszból és növényi gyantából áll. Sokféle biológiailag aktív hatóanyagot tartalmaz, beleértve a flavonoidokat, fenolokat, illóolajokat, vitaminokat és ásványi anyagokat.

A propolisz csepp használata mellett sokan voksolnak, ami annak köszönhető, hogy számtalan egészségügyi előnyt kínál. Az egyszerű adagolás lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy könnyen és pontosan alkalmazzák a kívánt mennyiséget anélkül, hogy bonyolult méréseket vagy kalkulációt kellene végezniük.

A propolisz csepp használata segíthet a fertőzések leküzdésében és a gyulladások csökkentésében, beleértve a megfázást, a torokfájást és más légúti megbetegedéseket. A rendszeres alkalmazásával hozzájárulhat az egészség és jólét fenntartásához, vagyis a különböző panaszok megelőzéséhez.

Gyomorégést, puffadást és egyéb emésztési problémákat sokan tapasztalnak nap mint nap. Ez a fantasztikus készítmény eredményesnek bizonyul ezen panaszok kezelésében.

A propolisz csepp használata elengedhetetlen

Ahhoz, hogy az előnyeit teljes mértékben kiaknázhassa, fontos a helyes és következetes fogyasztás, valamint az adagolásra vonatkozó utasítások betartása. A propolisz csepp használata előtt mindenképpen el kell olvasni a tájékoztatót! A legtöbb készítmény esetében, a javasolt adag 1-3 csepp naponta, azonban ez a szám változhat a koncentrációtól és a gyártótól függően. Soha nem szabad túllépni a javasolt adagot, azt gondolva, hogy ez növeli az előnyöket!

Bár a propolisz természetes anyag, a túlzott mennyiségben való fogyasztása nemcsak hatástalan lehet, de mellékhatásokat is okozhat. Az allergiás reakciók lehetnek enyhe bőrkiütések vagy viszketés. A propolisz csepp használata után, leginkább azoknál az embereknél észlelhetőek kellemetlenségek, akik amúgy is érzékenyek a méhészeti termékekre.

A propolisz antibakteriális, antivirális és gombaellenes tulajdonságokkal rendelkezik. A méhek arra használják, hogy megakadályozzák a kaptárban a baktériumok, vírusok és a penész megjelenését. Az ókori Egyiptomban balzsamozásra is használták. Íze kesernyés, ezért propolisz csepp formájában ajánlott fogyasztani. Kúraszerűen érdemes alkalmazni. Cseppenthető kávéba, teába, joghurtba.

A propoliszos méz nagyon különleges

Egy rendkívül értékes és egészséges táplálék, ami évezredek óta része az emberi étrendnek. A propoliszos méz különleges tulajdonságait elsősorban annak összetevői határozzák meg. Ami a felhasználását illeti, igazán sokoldalú.

A legtöbben önmagában fogyasztják vagy ételekkel kombinálják, például gabonapelyhekkel vagy teasüteményekkel. Mások teákhoz vagy meleg italokhoz adják édesítőszerként. Külsőleg alkalmazva is csodákra képes, amit persze sokan ki is használnak.

A propoliszos méz hidratálja és puhítja a bőrt, így segít megőrizni annak rugalmasságát, illetve simaságát. A sebek kezelésére is kitűnő opciónak bizonyul. Egyszerűen csak fel kell vinni a sérült területre egy vékony rétegben, majd bizonyos ideig rajta hagyni, mielőtt langyos vízzel leöblítené. A rendszeres alkalmazás meggyorsítja a gyógyulási folyamatot és elősegíti a bőr regenerálódását.

Propolisz csepp különböző problémákra

A propolisz csepp használata sokaknak kiváló megoldást jelenthet a különféle egészségügyi problémák enyhítésére. Gyulladáscsökkentő, kitűnő választás torokfájás, meghűlés, légúti megbetegedések esetén. Flavonoid tartalma miatt antioxidáns hatású. Kísérletek alátámasztják, hogy öregedésgátló, regeneráló hatása van. Rendszeres fogyasztása az ellenálló képességet magas szinten tartja.

A propolisz csepp mellett, már megjelent a piacon a tabletta és a propolisz rágógumi is. Használata csak az allergiásoknak ellenjavallt. Az elővigyázatosság nagyon fontos, ezért mindenképp konzultálni kell egy egészségügyi szakemberrel, mielőtt bármilyen propoliszos termék alkalmazásra kerül! Az orvosi vizsgálat segítségével pontosan felmérhető az egyén egyedi egészségügyi állapota és az esetleges allergiái.