nyomtatópapír

A megfelelő nyomtatópapír kiválasztása


Amikor minőségi nyomtatásról beszélünk, akkor sokan azt hiszik, hogy főleg a nyomtató és a tintapatron határozza meg a végeredményt. De mi van, ha azt mondjuk, hogy a nyomtatópapír ugyanilyen fontos? Ha körülnézünk a boltok polcain, akkor azt látjuk, hogy rengeteg fajta papír áll a rendelkezésünkre, de nem mindegyik nyújt tökéletes eredményt.

A jó másolópapír nem szívja fel túlságosan a festéket, ugyanakkor nem kell attól félnünk, hogy elkenődik rajta, hanem tiszta és jó felbontású képet nyomtat. Általában választhatunk famentes vagy félfamentes papírt, de lehet újrahasznosított is. Érdemes megjegyezni, hogy a félfamentes szívóképessége lényegesen nagyobb, így nem ajánlott a nyomtatóba!

Vásárlásnál mindig vegyük figyelembe a nyomtatópapír súlyát is! Amennyiben túlságosan vékony lesz, akkor könnyen elázik majd, esetleg nyomtatás közben elszakad. Ha pedig túl vastag, akkor magába szívja a festéket, így elmosódott képet kapunk cserébe. Ha biztosra karunk menni, akkor válasszuk a 80 g irodai papírokat!