öntöző vezérlő

A korszerű és megbízható öntöző vezérlő


Az öntözőrendszer több elemből tevődik össze. Aki már rendelkezik az említett rendszerrel, az nyilván tisztában van a különböző alkotóelemekkel, azonban akik most szeretnék kialakítani, tudniuk kell az öntöző vezérlő fontosságáról. Innen történik ugyanis az irányítás, ráadásul több típust lehet megkülönböztetni. Van például kültéri vagy beltéri, távirányítós vagy modulos, WiFi-re csatlakoztatható vagy elemes. Még a képernyőt is kiválaszthatja, hogy érintőképernyős legyen vagy sem.

Az öntöző vezérlő irányítja a mágnesszelepeket, amelyek kinyílnak vagy bezárulnak. Ezáltal a víz átfolyhat rajtuk egészen a növényekig. Szerencsére több érzékelővel is el lehet látni az említett szerkezetet, ezért pontosan meghatározza az időjárást, valamint a fagy közeledésére is figyelmeztet. Ezeket az információkat az internetről kapja az okos öntöző vezérlő. Természetesen innen csak a parancsot lehet kiadni, hogy a nap melyik szakaszában öntözze a növényeket, gyepszőnyeget.

A valódi munkát a szórófejek végzik

Már csak azért is, mert ezekből az apró eszközökből jön ki a víz, ráadásul olyan nyomással, hogy egy keveset el is párolog, hogy eljusson az adott területig. A szórófejek precíz elhelyezésével elérheti, hogy a teljes területet lefedje, ezért még a legnagyobb kánikulában is csodálatos zöld színben fog pompázni az otthona. Nincs is annál jobb, mint hazajönni az igényes otthonába, ahol öröm időt tölteni a családtagokkal és barátokkal. Megkülönböztetjük a spray, a rotoros, illetve a rotátor fúvókával felszerelt szórófejeket, amelyeket mind különböző esetekben használnak.

Annak érdekében, hogy pontos rálátása legyen a rendszerre, érdemes ajánlatot kérni, valamint felvenni a szakemberrel a kapcsolatot. Az Esőmester honlapján minden apró részletet megtalál és nyugodtan elolvashatja azokat, hiszen érthetően tájékoztatják az érdeklődőket a különböző rendszerek összetevőiről és hatékonyságairól. Az eltérő szórófejeket is megtalálja. Arról pedig nem is beszélve, hogy milyen komoly referenciákkal rendelkeznek, amiket mindenképpen látnia kell!