baba ruha

A baba ruha kiválasztásának alapja


Egy újszülött érkezése mindig rengeteg örömmel és kihívással jár, ami a szekrények tartalmára is vonatkozik. Ilyenkor a legjobb baba ruha az, amelyik puha, légáteresztő anyagokból készült, amit a baba kényelmesen viselhet. Nagyon fontos, hogy könnyen tisztíthatónak és karbantarthatónak kell lenniük, valamint elég tartósnak ahhoz, hogy kibírják a gyakori mosást és viselést. Sok anyuka tucatjával vásárolja a baba ruha költeményeket, azonban sokkal jobban jár, ha inkább a praktikumra gondol, hiszen a gyerkőc nagyon gyorsan szokott nőni ebben az időszakban. Néhány népszerű lehetőség a babaruhák esetében a 100% pamut, az organikus pamut és a bambusz anyagok.

Ugyanakkor fontos, hogy olyan ruhákat válasszunk, amelyeket könnyű fel- és levenni, amin a könnyű öltözködés érdekében patentok vagy rugalmas nyakkivágások vannak. A baba ruha általában a cipőket is magában foglalja, viszont ezt nem minden anyuka szokta megvenni. A vásárlásakor figyelembe kell venni az időjárást és az évszakot is. Télen az olyan melegebb ruhák, mint az overál és a vastag pulóverek jó választásnak bizonyulnak, míg nyáron a könnyebb anyagok, például a pamut vagy a vászon jobbak.

Ha rugdalózó, akkor legyen kényelmes!

Ahogy eddig láttuk, nem mindegy, hogy milyen ruhát rendelünk meg. Az egyik biztos választás a rugdalózó szokott lenni, mivel ez mindig a kicsi kényelmére koncentrál. A kényelmes darabok számos előnnyel járnak, mind az újszülött, mind a szülők számára. A babák bőre érzékeny, ezért olyan ruhákra van szükségük, amelyek puhák, lélegzőek és nem irritálnak.

A kényelmes ruhák segítenek megelőzni a bőrkiütéseket és az irritációt, így a pici nyugodtabbnak és elégedettebbnek érzi magát, talán az éjszakák is könnyebben telnek majd. A könnyen fel- és levehető rugdalózó gyerekjátékká teszi az öltözködést, ami különösen hasznos lehet az kezdő szülőknek, akik még csak most tanulják, hogyan kell öltöztetni a csöppséget, bár a tapasztaltak is hálásak szoktak lenni érte. A minőségi rugdalózó másik előnye, hogy lehetővé teszi a szabad mozgást is.