Teniszkönyök krém, nemcsak teniszezőknek


A karok megerőltetése könnyen vezethet fájdalmas íngyulladáshoz, de akár csonthártyagyulladáshoz is. Ezt a betegséget nevezzük teniszkönyöknek. Az elnevezés megtévesztő lehet, ugyanis nemcsak a teniszezőknél alakulhat ki, hanem bárkinél, aki megerőlteti a karját. A teniszkönyök krém révén kitűnően kezelhető az ilyen gond, bár sok esetben a pihentetés is megoldást jelent. A különböző gyógy készítményeknek főleg a fájdalom csillapításában, valamint a gyulladás csökkentésében van szerepük.

A különböző természetes összetevőkből előállított teniszkönyök krém és balzsam jelentősen lerövidítheti a felépülés idejét. Az ízületek pihentetését nem szabad félvállról venni. Ha nem kezeljük megfelelően a problémát, súlyosabb helyzet is előállhat, amit már csak műtéti úton lehet megoldani. A teniszkönyök krém összetételében számos olyan gyógynövény kivonat is megtalálható, amelyeket már évszázadok óta ismernek és használnak a népi gyógyászatban, fájdalomcsillapításra vagy éppen gyulladáscsökkentőként. Hatékonyságuk tehát már bizonyított.

A természetes összetevőkből álló teniszkönyök krém kellemetlen mellékhatásokat egyáltalán nem vált ki, így azok is bátran alkalmazhatják, akiknek érzékenyebb a szervezetük. Alaposan bele kell dörzsölni a bőrbe a készítményt, majd nem árt egy szorító kötést is feltenni, hogy mozdulatlanul tartsa az ízületeket. A pihentetés és a gyógynövény krém kombinációja igen hatékony. Pár nap alatt megszűnnek a tünetek és elkezdődhet a gyógytorna. Erre szükség van, hogy fokozatosan szoktassa vissza az ízületeket és az inakat a megterhelésre. Ha egyből visszaállunk a megszokott tempóba dolgozni vagy edzeni, akkor a fájdalmas tünetek hamar visszatérhetnek.

A teniszkönyök kialakulásának lehetősége jelentősen csökkenhető, ha kerüljük a megerőltető csukló és könyökmozdulatokat. Persze ez nem mindig lehetséges. Ha jelentkeznek a tünetek, akkor érdemes mielőbb elkezdeni a kezelést. A teniszkönyök krém megvásárolható a gyógyszertárakban és az internetes áruházakban is. Használata nem okoz mellékhatásokat, hiszen természetes anyagokból készül.