A szúnyoghálók már pollent is szűrnek!


Nyílászáróink arra hivatottak, hogy szabályozzák az otthonunkba be és kilépő dolgokat. Legyen az ajtó vagy ablak, mindegyik az be és kijutást akadályozza. Ez egy teljesen természetes dolog. De mi a helyzet akkor, ha egy időben szeretnénk szabályozni, hogy mi jusson be és mi ne lakásunkba. Erre is szükség van, hiszen ha a fényt vagy friss levegőt nézzük, ezekre folyamatosan igény van a szervezetünk számára.

Mindemellett nincs szükségünk nemkívánatos rovarokra és egyéb szennyeződésekre. Ilyen esetben jön jól a szúnyogháló, amely egyszerre véd a nemkívánatos dolgoktól és engedi be a számunkra hasznos tényezőket. De biztosan nem gondoltunk mér arra, mi mindenre képes még egy szúnyogháló. Természetesen védő funkciója van, de mitől is véd meg minket? Akár milyen hihetetlen, az új modern szúnyoghálók meglepő dolgokra képesek, például megszűrik a pollent, persze csak valamilyen mértékig, Nyilván nem 100%-ban, viszont jelentős mértékben. Ezen kívül a por és szmog is fennakad a szúnyogháló rostélyain, természetesen ezek sem teljesen.

Kutatások alapján a szállópor és pollen koncentrátum, amely a legtöbb allergiás rohamot kelti jelentősen lecsökken egy szúnyoghálóval zárt ablak esetében, így a szobában tartózkodó személyek kevésbé vannak kitéve ezen veszélyeknek. Ez nagyon fontos lehet, főleg nyáron, amikor nagyobb szükség van szellőztetésre. Így akár éjszakára is nyitva lehet hagyni kicsit az ablakokat, hogy a folyamatos szellőzés biztosítva legyen.

A rovarokon túl nyilván a nagyobb darabban lévő szeméttől is megvéd minket, tehát egy erősebb szél sem tudja behordani lakásunkba a faleveleket az utcáról, és a fák lehulló levelei sem tudnak beesni ablakunkon. A sűrű szövésnek köszönhetően a speciális anyag a napfénytől és a káros UV sugárzástól is megvédi a felhasználót, természetesen valamilyen mértékig. Tehát érdekességek tekintetében az egyszerű szúnyogháló számos más kedvező funkcióval is rendelkezik. Bátran használja a redőnye kiegészítőjeként, mert nagyon praktikus és hasznos dologról van szó.