Szociális OKJ tanfolyamok 1 év alatt


Az emberekkel való kapcsolattartás egyik formája a szociális munkában való aktív részvétel. Akik komolyan el szeretnének mélyülni az ilyen témákban, azok a szociális OKJ tanfolyamok valamelyikére fognak jelentkezni. Először is azért választják az Országos Képzési Jegyzék által indított tanfolyamokat, mert itt államilag elismert diplomát lehet szerezni azon a területen, ahol az illető részt vett.

Tehát, nemcsak egy önképző tanfolyamgyűjteményről van szó, hanem olyan eszközt adnak az ember kezébe, amivel nyugodtan munkát vállalhat az adott területen. A milyensuli.hu oldalán a következő szociális OKJ tanfolyamok közül választhat: foglalkozás-szervező, gerontológiai gondozó, kisgyermek gondozó- és nevelő, gyermek- és ifjúsági felügyelő, szociális szakgondozó, szociális asszisztens, szociális gondozó és ápoló, rehabilitációs segítő, mentálhigiénés asszisztens, szociális gyermek- és ifjúságvédelmi ügyintéző.

Láthatja, hogy a felajánlott tanfolyamok hatalmas skálán mozognak, amelyeknek egyenként is megvannak a sajátságos létjogosultságuk. Csak attól függ, hogy Önnek melyik lesz a megfelelő a szociális OKJ tanfolyamok közül, hogy milyen téren szeretne elhelyezkedni. Ehhez fel kell tudnia mérni, hogy mire nyitott a leginkább, mi érdekli, ugyanakkor milyen lehetőségei lesznek majd a tudása kibontakoztatására.

Ugyanis a képzésekkel nem jár együtt az elhelyezkedés is, azt Önnek kell megoldania. Minél mélyrehatóbban elsajátította az átadott ismereteket, annál inkább tudni fogja, hogy hol lesz a helye az új szerepkörében, ahol kamatoztathatja a tudását. Biztos lehet abban, hogy minden esetben a szociális OKJ tanfolyamok a hatályban lévő törvényeknek és szabályoknak megfelelő elméleti tudással látják el, így naprakészen indulhat neki a feladatainak. Mivel a képzések általában 1 év alatt lejárnak, így a gyakorlati tudás megszerzésében nem annyira tudják támogatni a jelentkezőket. Ennek helyettesítésére életszerű példákat fog majd kapni a tanórákon, amelyeket majd sikerrel felhasználhat a valódi gyakorlata során.