Szélvédőcsere a biztonságunk érdekében


Sokszor megelőzhető, de eljön az a pillanat, amikor már nem segít a javítás. Ekkor jön el a szélvédőcsere ideje. De ne kell csüggednünk, mert az autouvegek.hu csapatának hála, számos opció közül válogathatunk. Amennyiben van casco biztosításunk, nem kell fájjon a fejünk az árak miatt, de ha nincs, akkor sincs semmi probléma, mert kedvező árak jellemzik a szolgáltatást. Mi magunk választhatjuk ki, hogy utángyártott termékkel történjen a szélvédőcsere, vagy jobb lenne inkább a gyári minőséget választani.

Ne hanyagoljuk el ennek a fontosságát, hiszen ez a későbbiekben még meghatározó lehet. Mindig előnyösebb a jobb kivitelezést választani, még akkor is, hogyha ennek valamivel magasabb az ára, mivel jobban ellen fog állni az ütődéseknek és a különféle karcoknak. Ezek elkerülhetetlenek lesznek a vezetés során, hiszen nagy sebesség mellett a szélvédő ki van téve az erős ütődéseknek. Ilyenkor még egy homokszem is apró sérülést okozhat a felületén. A szélvédőcsere azonban még ilyenkor nem lesz szükséges.

Viszont ha egy kőfelverődés miatt elreped az egész szélvédő, akkor nem érdemes megvárni, míg rosszabbra fordul a helyzet. Ilyenkor már könnyen be fog szivárogni a repedésbe a nedvesség, és ha télen megfagy, akkor egy viszonylag nagy feszítőerő fog hatni az üvegre, ami csak tovább ront a helyzeten.

A szélvédő kavicsfelverődés javítás megelőzi a gondokat, amire garanciát ad az Autóüvegek csapata. Ha még nem repedt el az egész üveg, akkor ez egy modern, vákuumtechnológiás eljárással megakadályozható, ami után a sérülés fel lesz töltve különleges műgyantával. Ez nem fog minket gátolni a kilátásban, és megakadályozza, hogy nedvesség kerüljön a repedésbe. Ezeket a hibákat érdemes minél hamarabb kijavítani, mert az autó nem fog megfelelni a műszaki előírásoknak, ráadásul veszélyezteti a vezető és az utasok épségét is. Hogyha nem lehetséges a szélvédő kavicsfelverődés javítás, akkor ezt egy teljes cserével lehet orvosolni. A szélvédő kavicsfelverődés javítás gazdaságos megoldás, ha egy drága vagy ritka típusról van szó.