propolisz csepp

Propolisz csepp a kaptár és a szervezet védelmében


Már az ókorban felismerték a méz jótékony hatásait és a sikere azóta is töretlen. A természet antibiotikumának is nevezik. Egyre többen választják a boltok polcairól a propolisz csepp nevű terméket is. A mézhez hasonlóan fertőtlenítő és immunerősítő. A propolisz olyan anyag, ami a méhek készítette méhviaszból és növényi gyantából áll.

A méhek arra használják, hogy megakadályozzák a kaptárban a baktériumok, vírusok és a penész megjelenését. Az ókori Egyiptomban balzsamozásra is használták. Íze kesernyés, ezért propolisz csepp formájában ajánlott fogyasztani. Kúraszerűen érdemes alkalmazni. Cseppenthető kávéba, teába, joghurtba.

Gyulladáscsökkentő, kitűnő választás torokfájás, meghűlés, légúti megbetegedések esetén. Flavonoid tartalma miatt antioxidáns hatású.  Kísérletek alátámasztják, hogy öregedésgátló, regeneráló hatása van. Rendszeres fogyasztása az ellenálló képességet magas szinten tartja. A propolisz csepp mellett, már megjelent a piacon a tabletta és a propolisz rágógumi is. Használata csak az allergiásoknak ellenjavallt.