MTB kerékpárok

MTB kerékpárokkal az önfeledt túrákért


Amióta betörtek a kerékpárpiacra, azóta verhetetlenek és nem csupán a szemrevaló külsejük miatt. A MTB kerékpárok eggyé váltak a sport, a zabolátlanság, az egészséges életmód fogalmával.

Ezeket a nagyszerű bringákat a múlt század 80-as éveiben alakították ki. Ahogyan a fajta neve is sugallja, a hegyi kerékpár, igazi úttalan utakra is alkalmas. Ezek a típusok áttörést jelentettek a sportos forma, erős váz, ballonos, terepre termett kerék, az új technológiás fékek révén. A MTB kerékpárok nem álltak meg a fejlődés útján, különböző igények mentén több kategória alakult ki.

 Túra, cross country, all mountain, enduro, downhill, ezek a csoportok kerékpárvázak geometriájában és az arra szerelt alkatrészek milyenségében is különböznek.

Van köztük olyan, amelyik inkább a kényelmi funkciókban jó, más a sportos vonalat követi inkább és akad olyan, amelyik a kettő szerencsés ötvözete. Kínálatunkban felfedezheti mindenki a saját stílusának megfelelő bringákat. Természetesen megtalálhatóak a klasszikus MTB kerékpárok is, mégpedig teleszkópos villával, tárcsafékkel és minden egyéb extrával, ahogy illik.