bourbon whiskey 

Mit kell tudni a bourbon whiskey-ről?


Az alkoholos italok koronázatlan királyának, a whiskey-nek számos fajtáját ismerjük, attól függően, hogy a világ melyik részén kerül sor a gyártásra.

Az amerikai származású bourbon whiskey az egyik legkedveltebb típusa a szóban forgó szeszesitalnak. A nevét a származási helyéről kapta, közelebbről a Kentucky államban lévő Bourbon megyéről. Persze a bourbon whiskey a megye határain kívül is rengeteg helyen kerül előállításra, hiszen annak karakteres íze és markáns aromája sokak szívét meghódította.

Az ital jellegzetes alapanyagai a kukorica és a rozs. Ezek az összetevők magas arányban, csaknem 70%-ban képviseltetik magukat a gyártási folyamatok során.

A bourbon whiskey abban különbözik a nagy vetélytárstól, a skót testvérétől, hogy nem tornyos finomítással készül, bár a többszöri lepárlás az amerikai ital szempontjából is kulcsfontoságú. Abban az esetben, ha az ünnepi asztalra szeretnénk egy minden ízében karakteres italt választani, ne keressünk tovább, mert megtaláltuk az ideális döntést a bourbon whiskey képében!