mosogatótálca

Milyen az ideális mosogatótálca?


Aki konyhafelújítás előtt áll, fontos eldöntendő kérdéssel találja szembe magát: milyen legyen a mosogató? A bútorok és konyhai eszközök helyének kialakítását célszerű úgy tervezni, hogy lehetőleg minden logikai sorrendben kövesse egymást. A mosogatótálca méretének meghatározásánál figyelembe kell venni, hogy hány személyre és milyen gyakran mosogatunk.

Ha van a konyhában mosogatógép, akkor valószínűleg elég egy kisebb méretű mosogatótálca is. A csepegtetős tálca praktikus, de hely kialakítás szempontjából teljes értékű medenceként kell vele számolni. Anyagát tekintve a klasszikus rozsdamentes mosogató a legelterjedtebb, kiváltképp a jó ára miatt.

A gránit mosogatótálca manapság egyre divatosabb, sokféle színváltozatban kapható. A kerámia mosogató felülete fényes, ellenáll a hőnek, savnak és karcálló. Sokféle színben kapható, rusztikus és modern konyhába is kitűnő választás. Azt, hogy egymedencés, kétmedencés vagy sarok mosogatót választunk, az egyedi ízlésünk és a konyhabútorunk adottságai egyaránt meghatározzák.

Mitől lesz praktikus a mosogató csaptelep?

Konyhai mosogató vásárlásánál többféle szempontot kell figyelembe vennünk. Miután eldöntöttük, hogy milyen legyen a mosogatótálca, a hozzá illő mosogató csaptelep kiválasztásán van a sor. Általában ahány ember, annyi elvárás merül fel ebben a kérdésben. Hagyományos vagy modern, színes vagy króm, esetleg antik?

A lehetőségek tárháza igen széles, van azonban néhány szempont, amit érdemes szem előtt tartani annak érdekében, hogy hosszútávon elégedettek legyünk választásunkkal. A méretét mindenképp vegyük figyelembe, hogy passzol-e a konyhánkba és praktikusan használható-e a kiválasztott mosogató csaptelep.

A működtetése szempontjából el kell döntenünk, hogy hagyományos tekerőgombos, egykaros, nyomógombos vagy esetleg infra vezérlésű csaptelep az, amit szeretnénk. Sokan nem is gondolnák, de a zajszínt is fontos kritérium lehet, hiszen a napi használat során zavaró egy zajosan működő mosogató csaptelep. A körültekintő csaptelep vásárlás sok éves kényelmes mosogatással töltött időt eredményez.