csavarbehajtó

Milyen a megfelelő akkus csavarbehajtó?


Bármelyiket leakaszthatjuk a polcról, kitűnő munkát végezhetünk ezekkel a nagyszerű eszközökkel. Bárcsak ennyire egyszerű lenne kiválasztani, hogy melyik az ideális akkus csavarbehajtó!

A képlet ennél sokkal bonyolultabb, tudván, hogy mennyi mindenre érdemes odafigyelni, ha az igényeinknek megfelelő változatot szeretnénk választani. A minél drágább, annál jobb elv csak részben igaz. Nem feltétlenül érdemes súlyos tízezreket kifizetnünk egy akkus csavarbehajtóért, hacsak nem használjuk ki maximálisan a tulajdonságait.

Annak, aki ilyen eszközökkel dolgozik nap mint nap és ezekkel keresi a kenyerét, nyilván szüksége van a professzionális változatokra. Számít az akku kapacitása és típusa, de a tokmány típusa sem elhanyagolható szempont.

Ezen kívül egy akkus csavarbehajtó lehet ütvecsavarozó vagy szimpla. A precíz munkavégzés végett nem árt, ha fordulatszám szabályozásra is van lehetőség. A modern akkus csavarbehajtókkal általában fúrhatunk is, mivel fúrószárak befogadására is alkalmas tokmánnyal vannak ellátva.