Mikor kell a combplasztika?


Aki fél életét úgy töltötte el, hogy hatalmas súlyfelesleget kellett cipelnie, annak kész megváltás, ha megszabadulhat tőle. A legeredményesebb módja ennek az önerőből elvégzett testedzés és életmódváltás. Viszont, így sokszor fennáll az a probléma, hogy combplasztika szükséges, hiszen a leadott zsírszövethez nem igazodik a bőrréteg. A bőr alól eltűnt zsír már nem tartja simán és feszesen a bőrt, ami semmiféle edzés által nem igazítható újra az újonnan szerzett alkathoz. A bőrt úgy kell elképzelni, mint egy kanapé huzatját, ha a huzat alól kiszedik a szivacsot, a töltőanyagot, akkor az nem tud egyszerűen rásimulni az új felületre.

Szinte az egyetlen megoldás ahhoz, hogy újra feszes bőre lehessen az embernek, ha a feleslegesen lebegő bőrt kimetszeti egy plasztikai sebésszel. Ennek ellenére, a combplasztika nem olyan egyszerű eljárás, mint ahogyan ez hangzik. Komoly vizsgálatokon kell átessen a páciens annak érdekében, hogy a műtétet elvégezhessék rajta. Az orvosoknak ugyanis meg kell bizonyosodniuk arról, hogy a páciens bírni fogja a combplasztika műtétet, annak mindennemű nehézségével együtt.

Tudni kell, hogy a műtétet az esetek túlnyomó részében altatásban végzik, ehhez a páciensnek egészségügyileg annyira stabilnak kell lennie, hogy kibírja azt. A 40 év felettieknek a rutinvizsgálatok mellett, mellkasröntgent is kérnek, a rizikófaktorok kizárásához. Ha úgy véli a plasztikai sebész, hogy el tudja végezni a beavatkozást, akkor egy részletes tájékoztatást magába foglaló konzultáció következik. Ekkor elhangzanak a beavatkozás lépései, a várható gyógyulás menete és a műtéttel együtt jelentkező veszélyek is.

A combplasztika során a leginkább természetes kinézetre törekednek az orvosok, ezért a bőr kimetszését olyan helyen ejtik meg, ahol a legkevésbé látszik majd a heg. Ez általában a comb belső felén történik. A heggyógyulás időszaka mindenkinél másképp zajlik le, de ahhoz, hogy megelőzzék az ödéma kialakulását és a vízgyülemlést, egy csövet fognak bevezetni műtét után a sebbe, hogy kifolyhasson a felesleg rajta.