kerékcsapágy

Mikor elengedhetetlen a kerékcsapágy csere?


A mai modern autók nagyon komplexek, és számos tartozékkal, alkatrésszel rendelkeznek. Ott van ugye a kerék, amihez megannyi fontos eleme kapcsolódik. Az egyik a sok közül a kerékcsapágy, ami egyértelműen pótolhatatlan kiegészítő. Miért? Mert e nélkül a kocsi el sem tudni indulni, hiszen a kerekek nem fognak forogni.

Ez a gépelem állandóan nagy terhelésnek van kitéve, amikor a kocsi használatba kerül. Ezért is szükséges a magas minőségű, nagyon tartós és időtálló kerékcsapágy, amivel aztán évekig biztosan nem lesz gond. Nyilván a legjobb csapággyal is megesik, hogy egy idő után felmondja a szolgálatot, meghibásodik és már nem képes a megfelelő funkcionálásra.

Ekkor nyilván csakis a csere marad hátra. A szakértők azt javasolják, hogy ezt ne halogassa senki, különben számtalan egyéb problémával is szembenézhet a sofőr. Mikor elengedhetetlen a kerékcsapágy csere? Ha a vezetés közben ez egyre zajosabbá válik, már kisebb sebességnél is, akkor világos, hogy valami nincs rendben a kellékkel.

Igazából a hangos működés csak az első jel. Ezt követően a szituáció egyre csak rosszabb lesz. Sok esetben már 50 km után hallani lehet, hogy még hangosabb lesz a kerékcsapágy, és úgy érezhető, mintha a kerékkel is baj lenne. Aztán, egy adott ponton, amikor a csapágy már nem képes tovább megtartani a terhet, megrázkódik.

Ekkor egyből elakad a kerék és sajnos az autó már nem kontrollálható megfelelő módon. Ha ez akkor következik be, amikor valaki gyorsan repeszt, beláthatatlan következményei lehetnek. A kerékcsapágy cseréje meghibásodás esetén ezért sem várathat magára. A profi darab megrendelhető a csapagy.hu webbolttól.