mosható szájmaszk

Miért válasszuk a mosható szájmaszkot?


A környezetet figyelve hamar rájövünk, hogy egyre rosszabb a helyzet. Az új vírushelyzet nem segített ezen és újra visszajöttek az eldobható műanyagok. Természetesen vannak olyan eszközök, mint a mosható szájmaszk, ami szerencsére környezetbarátnak is nevezhető.

2019 végén csak messziről hallottuk, hogy mi történik, majd egyre nagyobb félelemmel követtük, ahogy a bajok közeledtek. Azonban egy másik problémára is felhívták a figyelmünket, ez pedig nem más, mint a rengeteg műanyag, ami egytől-egyig a tengerben landolt.

Sok olyan kép kering az interneten, ami az eldobott kesztyűket és maszkokat mutatja be, ahogy a rétekre, erdőkbe, sőt, állatok gyomrába került és sajnos a helyzet egyre romlik. Mégis van megoldás! A higiénia nem jelenti azt, hogy mindent el kéne dobni és helyette teljesen újat elővenni.

Erre jó bizonyíték a mosható szájmaszk, ami rengeteg műanyagtól megkímélné a bolygónkat. A legjobb lehetőség, ha többet is beszerzünk belőle. A miértre a válasz nagyon egyszerű. Először is, mert tudjuk válogatni. Ha már folyton maszkban kell lenni vagy vinnünk kell valahová, akkor legyünk dizájnosak.

Másik ok pedig, hogy amikor az egyiket éppen mossuk vagy még nem száradt meg teljesen, akkor fel tudjuk venni az újat. Nem érdemes a mosható szájmaszkot sem hetekig hordani, mert úgy tartják, hogy a napi 1 a jó döntés. Lehet, hogy nem akarunk mindennap mosógépet indítani, így érdemes többet tartani otthon, majd egyszerre kimosni az összest. A mosható szájmaszk még biztonságosabb, ha a napsütésre kitéve szárítjuk.